imageHertog is sinds het seizoen 2008|2009 het clubsymbool van Vitesse. Een symbool dat we hebben gevonden in ons clublogo en in het wapen van de stad: Hertog, een Amerikaanse zeearend. Een arend staat bekend om moed, kracht, snelheid en souplesse. En die macht, schoonheid en onafhankelijkheid uitstraalt. De naam Hertog is een verwijzing naar de historie Hertog van Gelre. Voetbal en identiteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Supporters moeten zich daarom kunnen identificeren met de club, met de spelers en met wat de club uitstraalt. Vitesse beweegt. In het stadion en in de stad. Wanneer Hertog vliegt, gaat het beginnen in GelreDome. 

image

De vlucht

Hertog maakt elke thuiswedstrijd van Vitesse zijn opwachting door met veel bravoure door stadion GelreDome te vliegen. De vlucht begint vanuit een loge en Hertog vliegt daarna over alle tribunes. Elke keer weer is zijn vlucht indrukwekkend, heroïsch en de perfecte opmaat voor publiek en spelers. Hertog landt na zijn vlucht op een -speciaal gemaakte- 'troon' om vervolgens aan een tweede vlucht te beginnen die eindigt op de arm van de valkenier.

De Valk Roofvogels

Vitesse zocht een deskundige en bevlogen valkenier en vond Gerard en Bettine van den Brink. Er werd een jonge vechtarend verworven vanuit een kweekprogramma in Engeland. Uit de Afrikaanse natuur, waar vechtarenden van nature leven, mogen zij vanzelfsprekend niet worden onttrokken. In de natuur besteden roofvogels per dag niet meer tijd dan nodig is aan het jagen. De overgebleven tijd gebruiken zij voor het onderhouden van het verenpak en rusten. Een volwassen vogel weegt ongeveer vijf kilo.image

2012|2013

Gerard en Bettine zijn al ruim vijf jaar te vinden in GelreDome. De band met de club wordt daardoor ook steeds sterker. “In het begin maakten wij het rondje met Hertog, dronken we nog wat en gingen we meteen weer naar huis. Nu kijken we bijna elke wedstrijd in zijn geheel. We beginnen al echte supporters te worden”, aldus een lachende Gerard. Hertog heeft sinds de laatste wedstrijd in het seizoen 2011|2012 weer diverse veranderingen ondergaan. Zijn snavel is geler geworden en de kop wordt steeds witter. Inmiddels weegt hij ongeveer zeven kilo en met een spanwijdte van ruim twee meter wordt Hertog steeds imposanter.

image

2013|2014

Sinds dit seizoen is Big-Rivers Harley Davidson de nieuwe sponsor van Hertog. Het jonge en dynamische motorbedrijf uit Heteren heeft zich verbonden aan het clubsymbool van Vitesse. Met het sponsorschap komen niet alleen twee sterke merken samen. Harley Davidson en Hertog delen samen hun Amerikaanse roots en kenmerken zich door een stoere, onverschrokken uitstraling.

Neem een kijkje op de website van De Valk Roofvogels en laat je informeren over de verschillende worskhops, werkwijze en diverse shows die gegeven worden. Klik op de afbeelding hieronder om direct naar de website www.devalk-roofvogels.nl te gaan.

image