ALGEMEEN

Ik heb een ticket voor een  wedstrijd in GelreDome, wat moet ik doen om te testen?
Om het stadion in te komen moet je een negatief testbewijs hebben van Testen voor Toegang, die niet ouder is dan 40 uur voor aanvang van het evenement. Via testenvoortoegang.nl kun je een afspraak maken voor een sneltest. Binnen een uur na de test krijg je de uitslag. Bij een negatieve test krijg je per mail een unieke code. Deze code kun je in de CoronaCheck-app invoeren en dan krijg je een QR-code die bij de ingang van het stadion gescand wordt.

Heb jij geen smartphone? Dan kan je jouw unieke code invoeren op www.coronacheck.nl/print. Na het invoeren van jouw unieke code wordt van jouw negatieve testuitslag een testbewijs gemaakt in de vorm van een QR-code. Print jouw QR-code en neem dit papieren testbewijs én je identiteitsbewijs mee. 

Moet ik de test zelf betalen?
Op dit moment worden de kosten voor de test voor toegang betaald door de Rijksoverheid. Als supporter hoef je dus niet te betalen voor de sneltest bij Testen voor Toegang.

Hoelang van tevoren moet ik me laten testen?
De testuitslag is 40 uur geldig, dus binnen 40 uur voor aanvang van het evenement moet je je laten testen.

Ik ben al gevaccineerd, moet ik me dan laten testen?
Ja, ook als je al gevaccineerd bent moet je voor toegang je laten testen via Testen voor Toegang.

Moeten kinderen ook getest worden?
Voor de testevenementen met Testen voor Toegang geldt dat iedereen vanaf 12 jaar een testbewijs moet hebben.

Ik heb al corona gehad, moet ik dan alsnog testen?
Ja, ook als je al corona hebt gehad, moet je voor toegang tot het testevenement je laten testen via Testen voor Toegang.

Kan ik een zelftest doen om een geldig testbewijs te krijgen voor de wedstrijd?
Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het is alleen mogelijk om binnen te komen met een negatief testbewijs van een test bij Testen voor Toegang. www.testenvoortoegang.nl

TESTAFSPRAAK

Waar kan ik een coronatest doen?
Via testenvoortoegang.nl of via de CoronaCheck - app kun je een afspraak maken bij een van de testlocaties voor pilotevenementen. Een van de testlocaties is bij GelreDome. Bekijk het volledige overzicht op testenvoortoegang.nl

Kan ik ook bij een GGD-locatie of andere testlocatie mijzelf laten testen om een geldig testbewijs te krijgen voor het evenement?
Nee, het is niet mogelijk om je te laten testen bij een GGD-locatie voor een testevenement.

Ik heb eerder deze week al een test gedaan bij een GGD-straat of andere testlocatie dan Testen voor Toegang, kan ik deze uitslag ook gebruiken voor een testbewijs?
Nee, dat is helaas niet mogelijk. Het is alleen mogelijk om binnen te komen met een negatief test bewijs van een test bij Testen voor Toegang.

TESTUITSLAG EN TESTBEWIJS

Hoe krijg ik een geldig testbewijs?
Binnen 1 uur na de test krijg je de testuitslag per mail van de testlocatie. In de e-mail ontvang je een unieke code. In de CoronaCheck-app zet je deze code om in een digitaal testbewijs in de vorm van een QR-code. Indien je geen smartphone hebt, kun je jouw unieke code ook omzetten in een papieren testbewijs en printen via www.coronacheck.nl/print.

Op welke manier moet ik laten zien dat ik negatief getest ben?
Nadat je getest bent ontvang je de uitslag van de test. Als je negatief getest bent, krijg je een unieke code toegestuurd. Deze code moet ingevuld worden in de CoronaCheck-app. Na het invoeren van de code krijgt je een speciale QR-code. De QR-code wordt bij de ingang van het stadion gecheckt.
Heb jij geen smartphone? Dan kan je jouw unieke code invoeren op www.coronacheck.nl/print. Na het invoeren van jouw unieke code wordt van jouw negatieve testuitslag een testbewijs gemaakt in de vorm van een QR-code. Print jouw QR-code en neem dit papieren testbewijs én je identiteitsbewijs mee. 

Ik ben getest, maar heb nog geen uitslag. Wat moet ik nu doen?
De testuitslag komt binnen een uur na de test. Mocht je de uitslag niet ontvangen hebben, neem dan contact op met Testen voor Toegang.

POSITIEVE TESTUITSLAG

Mijn testuitslag is positief, wat nu?
Als je positief wordt getest, krijg je helaas geen toegang tot het stadion. Bij een positieve testuitslag krijg je geen testbewijs en daarmee geen toegang tot de activiteit of het evenement. Volg direct de richtlijnen van het RIVM. De testaanbieder meldt jouw uitslag bij de GGD. De GGD belt je voor het bron- en contactonderzoek. Je hoeft zelf de GGD niet te bellen en geen aanvullende test te doen.

Coronacheck-app

Hoe werkt de CoronaCheck-app?
De CoronaCheck-app is te gebruiken op alle iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (de iPhone 5s en nieuwer).

Kan ik een testbewijs krijgen zonder smartphone?
Ja, dat kan. Ga naar www.coronacheck.nl/print en volg deze stappen:

  1. Vul op coronacheck.nl/printjouw unieke code in. Deze code krijg je bij je negatieve testuitslag
  2. Na controle van de unieke code haalt CoronaCheck je testuitslag op
  3. Daarna wordt van jouw negatieve testuitslag een testbewijs gemaakt, in de vorm van een QR-code
  4. Print jouw QR-code en neem hem mee

Wie controleert mijn testbewijs zodat ik toegang krijg?
Bij de ingang van het stadion word je testbewijs gecontroleerd via de QR-code in de CoronaCheck-app of op jouw uitgeprinte papieren testbewijs. Laat de QR-code scannen bij de ingang van het stadion. Let op: wanneer je een papieren testbewijs hebt, dien je jouw identiteitsbewijs te laten zien.