SUPPORTERSCOÖRDINATOR
De supporterscoördinator is het eerste aanspreekpunt voor de supporters van Vitesse. Het belangrijkste doel van een supporterscoördinator is het verbinden van de club met haar achterban. Bovenal is de supporterscoördinator er voor iedere supporter van Vitesse.

De supporterscoördinator is in dienst van Vitesse Betrokken en draagt de normen en waarden van Vitesse uit. Daarnaast is de supporterscoördinator aangesteld om supporters bij te staan en het wedstrijdbezoek voor hen zo aangenaam mogelijk te maken. De supporterscoördinator is bij alle thuis- en uitwedstrijden van Vitesse zichtbaar aanwezig op de tribunes en spreekt namens Vitesse richting supporters en andersom.

De kracht is om de, vaak emotionele, betrokkenheid van supporters een positie te geven binnen de denkwijze van Vitesse. Hierin kan de supporterscoördinator uitleg geven aan de supporters waarom bepaalde keuzes worden gemaakt en andersom. Het afwegen van diverse belangen is een doorlopend terugkerend thema. Zowel de club als de supportersgroepen hebben elk hun eigen belangen. Er zal altijd gestreefd worden naar de juiste middenweg, waarin clubs, partners, supporters en andere belanghebbenden begrip voor elkaar hebben en elkaar respecteren.

Een supporterscoördinator organiseert alle zaken rondom uit en thuiswedstrijden van Vitesse. Goed georganiseerde zaken zullen in grote mate bijdragen aan een fatsoenlijk en veilig verloop van de wedstrijden. Hier wordt op toegezien door een vooroverleg van de wedstrijd dat ongeveer zes weken voor de speeldatum plaatsvindt. Hierin worden de belangen van de supporters, door de supporterscoördinator behartigd.

VOORSTELLEN
Hieronder stellen de supporterscoördinatoren van Vitesse zich voor.

Meindert van der Sluis
Meindert is al een aantal jaren de supporterscoördinator van Vitesse Betrokken. Hij is voor veel Vitesse supporters een bekend gezicht omdat hij al jaren bij iedere thuis- en uitwedstrijd op de tribune te vinden is. Meindert heeft mede daardoor veel contact met de supporters, voor vragen kunt u altijd bij hem terecht.

Iris Eijsink 
Iris is projectleider supporterszaken en maatschappelijk. Iris organiseert preventieve en educatieve activiteiten met en voor de Vitesse supporters in de Arnhemse wijken. Zij is tevens verantwoordelijk voor de behandeling van alle speciale wensen en verzoeken.

SFEERACTIES
Vitesse stelt het op prijs dat supporters een sfeeractie willen organiseren. Een sfeeractie draagt vaak bij aan een positieve sfeer richting de spelers en supporters op de tribune. Indien u een sfeeractie wil organiseren kunt u terecht bij de supporterscoördinator.. Sfeeracties moeten vooraf altijd worden goed gekeurd door Vitesse. De supporterscoördinator kan u meer informatie geven over de richtlijnen waar een sfeeractie aan moet voldoen.

STADIONVERBODEN
Bij stadionverboden en andere sancties heeft de supporterscoördinator een adviesfunctie. Indien een Vitesse supporter tegen een stadionverbod aanloopt zal de supporterscoördinator de supporter informeren, adviseren en waar nodig bijstaan. De uitvoering van eventuele sancties worden door onze supporterscoördinator begeleid. Hij kan bijvoorbeeld helpen bij een bezwaarschrift als de supporter het niet eens is met de opgelegde sanctie. Daarnaast begeleidt de supporterscoördinator de uitvoering van alternatieve sancties om een gedeelte van het stadionverbod om te zetten naar een voorwaardelijk stadionverbod.

De gedragingen, de bijbehorende sancties als ook het aantal uren horende bij de gedragingen zijn vastgelegd in

Richtlijn termijn stadionverbod 17-18