Succesvolle samenwerking Vitesse en Rijn IJssel

Sinds januari 2015 heeft Vitesse een convenant met Rijn IJssel, met de politie Arnhem daaraan gekoppeld.

Rondom thuiswedstrijden van Vitesse en Jong Vitesse, en incidenteel voor andere gelegenheden, surveilleren eerstejaars studenten van de opleiding Handhaving, Toezicht & Veiligheid (HTV) op de parkeerplaatsen van GelreDome en Papendal. Daarnaast doen de studenten de parkeerbegeleiding. Op die manier voorkomen zij auto-inbraken en regelen zij daarnaast het verkeer rondom wedstrijden. Het resultaat is uitstekend.

image
Milan Schellingerhout, projectbegeleider vanuit politie Arnhem, legt het belang van de samenwerking  uit. ‘’Voordat we met dit project gestart zijn, waren er, zeker tijdens wedstrijden, veel auto-inbraken. Wij vonden dat daar verandering in moest komen en zijn met Vitesse om tafel gegaan voor een oplossing. We kwamen toen al snel uit bij Rijn IJssel.’’ Schellingerhout is zeer tevreden over de samenwerking tussen hen en Vitesse en Rijn IJssel. ‘’Sinds we zijn gestart is van geen enkele auto-inbraak meer sprake. Het is mooi om te zien hoe je door middel van een goede samenwerking zo veel kunt bereiken.’’

In het begin van het seizoen gingen de drie partijen met elkaar in gesprek. Op vrijdag 3 oktober, rondom de wedstrijd Vitesse vs ADO Den Haag, werd een intentieverklaring getekend. De eerste wedstrijd waarin de samenwerking tot uiting kwam, was Jong Vitesse vs Jong FC Utrecht. De eerste keer dat de studenten rondom en tijdens een wedstrijd van de A-selectie in actie kwamen was vlak voor de winterstop, toen Vitesse tegen Heracles Almelo speelde.

image
Behalve Milan Schellingerhout is ook John Lam, praktijkbegeleider van Rijn IJssel, uitermate tevreden over het project. ‘’Vitesse en politie Arnhem zijn uitstekende partners. We hebben regelmatig overleg en krijgen veel waardering voor wat we doen.’’ Lam is daarnaast blij dat de studenten een belangrijke rol hebben. ‘’Dit hele project is leuk en bovendien zeer leerzaam voor onze studenten, omdat het heel opleidingsgericht is. Als praktijkbegeleider kijk ik naar welke leerlingen de meeste sturing nodig hebben. In het algemeen zijn ze zeer gemotiveerd.’’

Iedere wedstrijd worden er telkens acht studenten als toezichthouder ingezet. In totaal doen er twee klassen mee. De studenten wisselen elkaar dus per wedstrijd af. Niet alleen studenten van HTV zijn onderdeel van de samenwerking tussen Vitesse en Rijn IJssel. Ook het studenten aan het CIOS hebben zich ingezet voor Vitesse, door middel van het organiseren van scoutingsdagen.
image

Nieuws delen