Vitesse viert vrijheid: Airborne Museum Hartenstein

Vitesse heeft tijdens seizoen 2014|2015 zeventig jaar vrijheid gevierd. Airborne stond dit jaar in vele dingen centraal. Het unieke Macron Airborne uittenue, de vele activiteiten bij Airborne Museum ‘Hartenstein’, op Fox Sports werd een documentaire over de veteranen Big Joe en Little Joe getoond en vele veteranen genoten van de Airborne-wedstrijd in september. Bij elke uitwedstrijd werd stilgestaan bij de 70 jaar vrijheid die Nederland geniet. De aanvoerder overhandigde elk duel een bijzondere Airborne-Vitesse vaan en voorafgaand aan elk uitduel werd bij een monument uit de betreffende stad stilgestaan.

In de week van Dodenherdenking en de viering van 70 jaar vrijheid blikt Vitesse elke dag terug op één van de vele aspecten waarop stil werd gestaan bij de vrijheid die wij nu kunnen genieten. Vandaag staat het Airborne Museum ‘Hartenstein’ centraal.

Het museum in Oosterbeek speelde een grote rol in het seizoen waarin Vitesse 70 jaar vrijheid vierde. Seizoenkaarthouders die hun jaarkaart vroeg verlengden en kozen voor de unieke Airborne-sjaal als cadeautje, kregen hierbij het tweede kaartje gratis bij een bezoek aan het museum. Ook de selectie maakte kennis met het museum. De jaarlijkse teamfoto en spelersportretten werden daar gemaakt. In het museum vond een evenement van de Kids Club plaats en ook bezocht Business Club Vitesse-GelreDome het museum. Ongeveer twintig genodigden bekeken de première van de Fox Sports-documentaire ‘Veteranen van Vitesse’ vanuit de veel betekende ‘Hall of Fame’. Tijdens de Airborne-wedstrijd was, toepasselijk, het museum uit Oosterbeek ‘wedstrijdsponsor’. Vitesse dankt Airborne Museum ‘Hartenstein’ voor de zeer prettige en flexibele samenwerking.

image

Nieuws delen