Vitesse-documentaire: ‘Terug naar Derry’

De eerste Vitesse-documentaire van dit seizoen gaat dinsdagavond 13 oktober in première. In de documentaire ‘Terug naar Derry’ wordt teruggekeken naar de allereerste Europese wedstrijd die Vitesse speelde, op bezoek bij Derry City FC.

De wedstrijd, exact 25 jaar geleden, werd gewonnen door een doelpunt van Huub Loeffen, maar kenmerkte zich vooral door de vermeende bomaanslag van de destijds actieve IRA. Vitesse TV en producent Southfields gaan terug naar die periode.

Oud-speler Loeffen en twee supporters die in Derry getuigen waren van de gebeurtenissen, Rob Teerink en Jeroen van der Weegen, zijn afgereisd naar het Noord-Ierse stadje. Zij werden ontvangen door Felix Healy en Paul Hegarty, destijds spelers van Derry City FC. Ook komen oud-speler Roberto Straal en Jan Snellenburg, inmiddels lid van de Raad van Advies, aan het woord.

Programmering

Dinsdag 13 oktober

FOX Sports 1 om 22.00 uur
FOX Sports 5 om 23.00 uur

Woensdag 14 oktober
FOX Sports 5 om 18.00 uur

Vrijdag 16 oktober
FOX Sports 3 om 18.30 uur

Ophalen Vitesse-DVD’S
Seizoenkaarthouders die voor 20 mei hun seizoenkaart hebben verlengd, ontvangen gratis een speciale Vitesse-DVD met de vier documentaires en allerlei andere hoogtepunten van vorig seizoen. Seizoenkaarthouders kunnen de DVD tijdens reguliere openingstijden van MijnVitesse ophalen.

De DVD is tot uiterlijk zaterdag 31 oktober af te halen. Let op: rondom de thuiswedstrijd vs Ajax kan de DVD níét worden opgehaald in MijnVitesse.

Klik hier voor meer info over het ophalen van de dvd.

Reacties (2)

Ik vond de dvd wel aardig. Vooral de beelden van Curovic vond ik gaaf om weer terug te zien. Een speler van die klasse loopt nu niet meer in de Eredivisie rond.

Ik was geen getuige in 1990 van de wedstrijd Derry City - Vitesse, wel daarna zeer vaak naar de stad Derry en Derry City F.C. geweest. Als het goed is zal dit ook uit de documentaire blijken. Al met al een mooie ervaring, veel kijkplezier! Groet,<br /> <br /> Jeroen (Sa Irish Gaelic: Jerone :-))


Inloggen en reactie plaatsen

Nieuws delen