Inmotio-trainingsavond met DOVO

Dinsdagavond 20 oktober vond er een speciale Inmotio-trainingsavond plaats op Papendal. Op uitnodiging van Vitesse trainde het eerste elftal van convenantclub vv DOVO op de trainingsaccommodatie in Arnhem.

image
Hierbij werd de Hoofdklasser, onder leiding van Jeroen Peters en Hans Kraay jr., voorzien van Inmotio-vestjes van het Vitesse Voetballab. Deze vestjes meten het fysiologisch en tactisch presteren van de spelers. Vanuit Vitesse zorgden Terry Peters, Tim Arends en Harrald Stelder voor de trainingsavond.

image
Het Vitesse Voetballab kan door gebruik te maken van Inmotio-vestjes gegevens van spelers verzamelen en analyseren. Met behulp van deze gegevens kunnen de trainingsintensiteit en -methodieken waar nodig bijgeschaafd worden om zo bewust mogelijk te trainen. Het was de eerste keer dat een andere club gebruik maakte van het player-tracking-systeem van Vitesse.

image
Voor het team uit Veenendaal was het een mooie mogelijkheid om te bekijken hoe de spelers individueel presteren. Aan het einde van de avond werden de resultaten besproken en op basis hiervan kan vv DOVO wijzigingen doorbrengen in de trainingen. 
image
image
image

 

Nieuws delen