LionsClub Kwartier van Arnhem schenkt cheque aan Playing for Success

De LionsClub Kwartier van Arnhem heeft woensdagmiddag een cheque van 1.214 euro aan Playing for Success geschonken. Het geld werd opgebracht bij de oprichtingsavond in juli en komt bij Playing for Success in goede handen. In het leercentrum in GelreDome werd de cheque uitgereikt.

Playing for Success gaat het bedrag gebruiken om minder valide leerlingen te vervoeren van school naar het leercentrum. Ook wordt het bedrag benut voor het inzetten van moderne ICT-leermiddelen waardoor leerlingen kunnen werken aan hedendaagse vaardigheden die vereist zijn om zich later te kunnen redden in een snel veranderde samenleving.

Playing for Success
Playing for Success is een landelijk initiatief dat bij meerdere BVO’s plaatsvind. Vitesse was de vierde club van Nederland die het initiatief omarmde. Playing for Success won een aantal seizoenen geleden de ‘Meer dan Voetbal-Award’, een prestigieuze prijs voor een initiatief dat de kracht van het voetbal inzet om de maatschappij te versterken. Playing for Success Arnhem zet zich in voor  leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs, vaak met verminderd zelfvertrouwen en/of faalangst. In het leercentrum in GelreDome worden tot nu toe leerlingen begeleid uit het VMBO, Praktijkonderwijs en Voortgeet Speciaal Onderwijs.  In Arnhem draait het project al sinds 2010 en viert eind deze maand haar vijfjarig bestaan! 

Nieuws delen