Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv, Rob Maas neemt honneurs waar

Hoofdtrainer Peter Bosz vertrekt per direct naar Maccabi Tel Aviv, de regerend landskampioen van Israël. De 52-jarige oefenmeester uit Apeldoorn, die sinds medio 2013 aan het roer stond in Arnhem, sprak onlangs onder meer met de Nederlandse technisch directeur van de Israëliërs, Jordi Cruijff. Bosz tekent een contract voor 1,5 jaar bij de oude club van Vitesse-speler Sheran Yeini, die afgelopen zomer de overstap naar Arnhem maakte. Assistent-trainer Rob Maas neemt voorlopig de honneurs waar.

Bosz over zijn overstap: “Maccabi Tel Aviv heeft mij al een aantal keer benaderd. Ik heb geluisterd naar hun plannen en besloten de uitdaging aan te gaan. Ik heb bij Vitesse met enorm veel plezier gewerkt. De faciliteiten zijn uitstekend en met de hele staf en de mensen binnen de club heb ik geweldig samengewerkt. Ik zal hen enorm gaan missen. Daarentegen heb ik al vaker aangegeven ambities te hebben als hoofdtrainer. Wat ik graag nog wil benadrukken en gedurende de afgelopen seizoenen met enige regelmaat voorbij heb laten komen is de rol van de supporters. Ik ben altijd heel enthousiast geweest over hoe trouw de supporters zijn en hoe zij keer op keer achter de ploeg bleven staan. Ook de vele sfeeracties gaven de ploeg net dat beetje extra’s. Dat heb ik als zeer prettig ervaren en daar wil ik de supporters voor bedanken.”

image
Technisch directeur Mo Allach over de wisseling in de technische staf: “Peter heeft de afgelopen 2,5 jaar de voetbalvisie van Vitesse uitstekend geëtaleerd. Samen met het voetbaltechnisch hart van de club heeft Peter het voor elkaar gekregen elk seizoen een herkenbaar Vitesse te smeden, dat staat voor dominant en attractief voetbal. We wilden Peter niet voor de voeten lopen bij deze uitdaging die voorbij kwam. We hebben een sterke en brede technische staf die voorlopig het werk kan voortzetten. Rob Maas neemt hierbij voorlopig de taken van Peter Bosz over, tot er een definitief besluit is genomen over de opvolging.”

Maccabi Tel Aviv is een gerenommeerde club uit Israël. De club is recordhouder in titels. De geel-blauwen uit Tel Aviv wonnen liefst 22 landstitels en 23 nationale bekers. Daarnaast is Maccabi Tel Aviv de enige ploeg uit Israël die nog nooit uit de hoogste competitie is gedegradeerd. Maccabi Tel Aviv kwam dit seizoen uit in de poulefase van de Champions League, maar wist Europees niet te overwinteren.

Vitesse bedankt Peter voor 2,5 bijzondere jaren, waarin vorig seizoen dankzij winst in de play-offs, na een vijfde plaats op de reguliere ranglijst, Europees voetbal werd afgedwongen. Tegen FC Twente zat Peter Bosz voor de 250e keer op de bank in de Eredivisie als hoofdtrainer. Met meer dan 80 duels als eindverantwoordelijke bij Vitesse is hij de langstzittende trainer sinds Edward Sturing.

Later vanmiddag volgt op Vitesse.nl een interview met Peter Bosz.

image

Reacties (66)

tja waar rook is....<br /> Peter gefeliciteerd met je overstap.<br /> Denk dat een hoop supporters blij zijn dat je gaat, persoonlijk vond ik het een fijne en goede trainer.<br /> wel had ik liever gezien dat hij het seizoen had afgemaakt.<br /> hoop dat de selectie komend trainingskamp het vertrek van hun trainer kan incasseren en dat het op sportiefgebied geen negatieve gevolgen heeft.

Zo de vlag kan uit hier ! <br />

Jammer!!!<br /> Peter, heel veel succes in Israël en bedankt voor het mooie voetbal wat je ons hebt geschonken de afgelopen jaren.

Jammer dat hij gaat, bepaalde mensen zullen blij zijn (ook ik heb ik begin kritiek gehad) ,maar hij zal meer meer gemist worden dan gedacht.<br /> Peter het ga je goed,bedankt voor datgene wat jij en de staf hebben neergezet. Snap je keuze, al is de timing voor Vitesse erg rot. <br />

Hou maar rekening met Alfred Schreuder als opvolger van Bosz!

Ik vind het heel jammer, maar niks aan te doen, ik denk dat Vitesse ook wel een goeie afkoopsom heeft gekregen anders was het denk ik ook niet zo makkelijk gegaan.

Peter Bosz gefeliciteerd met de overstap naar deze mooi grote club.

Gefeliciteerd Peter! Frank Rijkaard nu trainer van Vitesse?

Oké, de kogel is door de kerk. Onze ambitieuze en eigengereide Peter Bosz gaat op buitenlands avontuur. Het vertrekt niet uit onvrede maar wil hogerop. Dat is z'n goed recht en ik wens hem het beste. Hij laat een club achter waarvan hij één van de grondleggers van het fundament is. De nieuwe trainer komt min of meer in een gespreid bedje.<br /> <br /> Nu maar hopen dat er geen vaste spelers weggekaapt worden door andere clubs.

Peter van harte.<br /> Wie gaat onze nieuwe trainer worden?<br /> Of hebben we de trainer al in huis?

Snap het dat Bosz een keer vertrekt, alleen niet naar deze kleinere club. Het is net als de Turkse competitie, als je er eenmaal bent gaan mensen je vergeten. Je raakt uit de picture. Als ze aankomend seizoen geen Champions League halen (moeten volgens mij 3 voorrondes door), staat Bosz weer op straat. Toch is Vitesse onder hem een subtopper geworden, dank daarvoor.

Wie word nu de vervanger van petertje ?????<br /> Ze zullen er vast geld voor hebben gekregen dus ik zou zeggen haal ron jans maar op bij zwolle.

Peter, succes in de zon !<br /> Rob Maas, vriendje van Peter zou beter mee gaan. Nog nooit een wezenlijke bijdrage zien geven tijdens trainingen.<br /> Ik pleit voor Clarence Seedorf !<br /> Zou prachtig boegbeeld zijn.

Peter bedankt voor jouw bijdrage de afgelopen 2 1/2 jaar. Mooi voetbal en een goed fundament. Succes bij tel aviv .

Peter, gefeliciteerd met deze stap. Jammer dat het per direct is en niet aan het eind van het seizoen. Succes bij Tel Aviv

O wat zijn we blij met deze keuze van Bosz. Met de staart tussen zijn benen vertrekt hij via de achterdeur.<br /> Bosz neem Allach ook lekker mee.<br /> Nu moet Maas de man die zijn handjes altijd op zijn rug heeft het overnemen.<br /> <br />

erg jammer, had beter eind van het seizoen kunnen gebeuren. maar ja zal wel dezelfde trein zijn als die van Koeman....

Dit is niet netjes van bosz, hij had zijn contract van een halfjaar moeten uitzitten. Nu benadeeld hij de club met zijn tussentijdse vertrek. Begrijp me niet verkeerd, deze zomer had hij prima mogen vertrekken, maar op deze manier gun je de club ook niet genoeg tijd om een goede vervanger te vinden.

Als alfred schreuder komt ga ik voorlopig niet meer kijken, dat meen ik serieus. Deze man is totaal ongeschikt als trainer, hopelijk ziet de technische staf dat ook in.

<span class="blockquote">Als alfred schreuder komt ga ik voorlopig niet meer kijken, dat meen ik serieus. Deze man is totaal ongeschikt als trainer, hopelijk ziet de technische staf dat ook in.</span><br /> <br /> mellegolas01 Die komt echt niet.!

<span class="blockquote">Peter, succes in de zon !<br /> Rob Maas, vriendje van Peter zou beter mee gaan. Nog nooit een wezenlijke bijdrage zien geven tijdens trainingen.<br /> Ik pleit voor Clarence Seedorf !<br /> Zou prachtig boegbeeld zijn.</span><br /> Ik weet niet wat die moet verdienen maar voor mij mag die komen, maar als we realistisch zijn zal dit seizoen wel worden afgemaakt met Maas/Tomasson en voor volgend seizoen denk ik serieus aan Stegeman want die speelt het zelfde soort voetbal met Heracles en is een goede motivator en heeft een Vitesse verleden.

Trainer komt trainer gaat nieuwe trainer moet iets toevoegen en vooral goed met de media kunnen omgaan. Jaap Stam bijvoorbeeld...<br /> <br />

<br /> <br /> Door Hendry • 03-01-2016 20:19<br /> <br /> <br /> Wat heeft Bosz gedaan alles moet op zijn manier hij is de man die de dienst uitmaakt bij Vitesse. Goede spelers zijn verkwanselt voor een habbekrats en talenten voor noppes weggedaan alles naar zijn bevriende clubjes. Het is een zegen als hij hier verdwenen is deze narcist is alleen met zichzelf bezig dat zie je nu heel duidelijk. Meneer is stiekem bezig en is betrapt door een journalist je zit nu midden in het seizoen WAT EEN VOORBEELD GEEFT HIJ AF NAAR ALLES OMHEM HEEN wat moeten zijn spelers met hem nog hij draait en draait En wat de Academie betreft wat zie je daar dan van ik zie niks van zijn stijl terug. <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> Door Hendry • 03-01-2016 20:22<br /> <br /> <br /> <br /> Update 21.14 uur - ‘Bosz moet binnen 48 uur laten weten of hij naar Israël gaat’<br /> Volgens sportjournalist Jack van Gelder moet Peter Bosz binnen 48 uur laten weten of hij naar Maccabi Tel Aviv gaat. “Het is nog niet duidelijk of dat al in de winterstop zou zijn”, schrijft Van Gelder op Twitter. Bosz, trainer van Vitesse, werd zaterdag in Israël gespot met Jordi Cruijff, de technisch directeur van de 21-voudig kampioen van dat land.<br />

En haal nu Stegeman maar.

Reactie Bosz<br /> Ik werkte daar met een geweldige club mensen en ik houd er helemaal niet van om midden van het seizoen weg te gaan."<br /> <br /> En wat doet Hij.

Joh, Hendry hij is weg. Laten we nu maar ophouden over Bosz en vooruit kijken naar het nieuwe seizoen.

<span class="blockquote">Reactie Bosz<br /> Ik werkte daar met een geweldige club mensen en ik houd er helemaal niet van om midden van het seizoen weg te gaan."<br /> <br /> En wat doet Hij.</span><br /> <br /> Jij vindt het geen stijl dat Bosz midden in het seizoen weggaat bij zijn club, maar je vindt wel goed als ze Stegeman midden in het seizoen bij Heracles weg halen. Jij blijft een rare snuiter.

<span class="blockquote">Joh, Hendry hij is weg. Laten we nu maar ophouden over Bosz en vooruit kijken naar het nieuwe seizoen. </span><br /> <br /> Je hebt gelijk Dicky sluiten dat boek, wie heb jij in gedachten als nieuwe trainer.

Het is erg jammer dat Bosz niet even kon wachten tot het einde van het seizoen. Het financiële gewin moet wel erg goed zijn om dat nu al te doen.<br /> Er zal een clausule geweest zijn om bij een positieverbetering te kunnen vertrekken.<br /> De keuze om Rob Maas&John Dahl Thomassen het seizoen af te laten maken is logisch en zorgt voor enige rust.<br /> Er zal nu wel overwogen nagedacht gaan worden over de opvolging voor het nieuwe seizoen.<br /> Al teveel wijzigingen in het elftal of speelwijze geeft mijns inziens niet het gewenste resultaat.<br />

<span class="blockquote">Reactie Bosz<br /> Ik werkte daar met een geweldige club mensen en ik houd er helemaal niet van om midden van het seizoen weg te gaan."<br /> <br /> En wat doet Hij.<br /> <br /> Jij vindt het geen stijl dat Bosz midden in het seizoen weggaat bij zijn club, maar je vindt wel goed als ze Stegeman midden in het seizoen bij Heracles weg halen. Jij blijft een rare snuiter.</span><br /> <br /> Wie zegt dat Stegeman nu al moet komen wie zegt dat. <br /> Ik dacht dat jij met je vriend in Israel zat<br /> Geef eens normaal commentaar jij geeft alleen commentaar op je forumleden <br /> <br />

Liever geen Stegeman. Mooie vent maar komt niet heel zeker over, doet het verder prima maar dat ligt heel erg aan het materiaal wat die heeft. Het liefst zie ik Ron Jans komen maar namen als Rijkaard of Seedorf zouden ook heerlijk zijn. Fred Rutten zie ik trouwens ook graag terugkomen. Afwachten....

Of wat dachten jullie van Jan Boskamp ?<br /> Volgens mij wou die een tijd geleden heel<br /> graag weer trainer worden en buiten dat het een realistische vent is doet die het altijd vrij goed.

<span class="blockquote">En haal nu Stegeman maar.</span><br /> <br /> Jij zegt dat!!!!!!!!

<span class="blockquote">Als alfred schreuder komt ga ik voorlopig niet meer kijken, dat meen ik serieus. Deze man is totaal ongeschikt als trainer, hopelijk ziet de technische staf dat ook in.</span><br /> <br /> <br /> Schreuder was indertijd een prima assistent.<br /> Als verantwoordelijke trainer nog niets gepresteerd ondanks moeilijke situaties.

<span class="blockquote">Of wat dachten jullie van Jan Boskamp ?<br /> Volgens mij wou die een tijd geleden heel<br /> graag weer trainer worden en buiten dat het een realistische vent is doet die het altijd vrij goed. </span><br /> <br /> Zou humoristisch zijn maar niet realistisch haha.

Ik wil Bosz feliciteren met zijn overstap naar Maccabi Tel Aviv. Iedereen weet, dat je een coach veelal maar tijdelijk tot je beschikking krijgt als club. Ik vind het wel jammer, dat hij nu al de overstap maakt en hoop dat dit de continuïteit bij Vitesse niet zal stagneren.<br /> Laten we hopen, dat de spelersgroep die Vitesse nu tot zijn beschikking heeft geen wijzigingen zal ondergaan. In ben bang, dat Bosz toch nog een speler gaat wegkapen bij Vitesse. Hij is volgens mij erg gecharmeerd van Vako, maar als hij zijn woorden waar wil maken dan doet hij er verstandig aan onze spelersgroep intact te laten. Ron Jansz zou een prima coach zijn voor het volgend seizoen met Henry Kruzen als assistent.

Alfred Schreuder! <br /> <br /> Iemand die nu vrij is en die een Vitesse verleden heeft.<br /> Prima trainer voor Vitesse.

<span class="blockquote">Alfred Schreuder! <br /> <br /> Iemand die nu vrij is en die een Vitesse verleden heeft.<br /> Prima trainer voor Vitesse.</span><br /> <br /> (en voor dicky en hendry: Alfred Schreuder heeft ook een RKC verleden. Past dus mooi in het plaatje ;-))

Ik vrees dat idd schreuder komt. Allach wil alleen vriendjes om hem heen verzamelen en mensen die hij kent. Schreuder is voor hem ideaal. Het liefst zie ik Ten Cate of Jans van de zomer komen.