Vitesse O15 landskampioen

Vitesse O15 kroonde zich dinsdagavond tot landskampioen. Na een 0-2 overwinning op PSV ontving het team van trainer Patrick Ax op Sportpark De Herdgang de kampioensschaal. De Arnhemmers beslisten de strijd om de eerste plaats nog voor de laatste speelronde. Met 28 punten na dertien wedstrijden was de ploeg niet meer in te halen door de nummers twee en drie: FC Utrecht, Ajax (beiden 22 punten).

Patrick Ax: "Ik ben enorm trots op het team. De afgelopen drie jaar is dit team uitgegroeid tot een stabiele groep vol energie en strijd. Dat resulteert nu in een prachtige prijs. Voorafgaand aan de wedstrijd gierden de zenuwen door de lijven, maar de jongens wisten de knop om te zetten en zich, ondanks de druk, te focussen op de wedstrijd. Ze waren messcherp en hadden een duidelijk doel. Daar heb ik zo van genoten."

Na feest en vreugde in Eindhoven en de felicitaties van de KNVB was het tijd voor een ereronde in Arnhem. Tijdens de rust van het play-offs duel Vitesse vs FC Groningen mochten de talenten hun prijs tonen aan het Arnhemse publiek in GelreDome.

 

Nieuws delen