Velpse Voetbalclub Olympia 50ste partnerclub Vitesse

De Velpse Voetbalclub Olympia (VVO) mag zich de vijftigste partnerclub van Vitesse noemen. Namens de geel-zwarten uit Velp zette voorzitter Coen Zwiers zijn handtekening onder het convenant. ‘Prachtig om met een andere geel-zwarte voetbalvereniging deze mijlpaal te mogen vieren’, aldus de trotse voorzitter vanaf de trainingsaccommodatie op Papendal.

Pascal van Wijk, algemeen directeur van Vitesse, kan dit beamen: “Samenwerken met amateurverenigingen in Oost-Nederland draagt bij aan een hoger voetbalniveau in de gehele regio. Dat wij met VVO onze vijftigste partnerclub mogen verwelkomen mag zeker speciaal genoemd worden. Niet alleen door de binding vanuit het verleden, maar ook door de geel-zwarte kleuren waarin beide clubs voetballen.”

image
Vitesse en de Velpse Voetbalclub Olympia zetten de handtekeningen 

“Wij hebben recent ons 120-jarig bestaan gevierd”, zegt Coen Zwiers. “Ondanks de coronamaatregelen hebben we toch een mooi jubileumprogramma tot en met februari 2022 in elkaar gezet. Dat wij nu officieel partnerclub zijn van Vitesse past natuurlijk heel mooi in dit programma en bij ons jubileum”, aldus de voorzitter. “Eén van de belangrijkste clubiconen, Henk ‘Charly’ Bosveld, is begonnen in de jeugd van VVO en maakte daarna de overstap naar Vitesse. Sindsdien hebben meer talenten de overstap naar de Vitesse Voetbal Academie gemaakt. Met deze samenwerking kunnen wij enerzijds gebruik maken van een hoop expertise en scholing. En anderzijds hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van Vitesse.”

Binding vanuit het verleden
Op 3 maart jl. vierde de club haar 120everjaardag. Daarmee is VVO één van de oudste voetbalverenigingen in de regio. De binding van de Velpse Voetbalclub Olympiamet Vitesse dateert al uit 1901, het jaar van de oprichting van VVO. Eén van de oprichters was Reinhard Jan Christiaan baron van Pallandt, zoon van de kasteelheer van Kasteel Rosendael en tevens lid van Vitesse. De baron stelde bij de oprichting een stuk grond ter beschikking waarop de vereniging kon voetballen. Als dank voor dit gebaar ging VVO, net als Vitesse, in de kleuren geel en zwart spelen.

image 

Online scholingsmomenten
Speciaal voor partnerclubs organiseert Vitesse in de coronaperiode online scholingsmomenten. Op maandag 10 mei staat de eerstvolgende op het programma waarbij de focus ligt op de werkwijze en trainingsweek van de bovenbouw. Voor meer informatie over deze avond en voor aanmelden, klik hier

Meer informatie of partnerclub worden?
Benieuwd naar meer informatie of wil jouw club partnerclub worden? Mail dan naar partnerclub@vitesse.nl.

 

Nieuws delen