1. Dagje uit in Arnhem met familie Fowler

  Dagje uit in Arnhem met familie Fowler

  De Engelse familie Fowler was afgelopen week aanwezig in Arnhem om de Airborne-herdenkingen bij te wonen. Zij kwamen naar Arnhem om hun oom, die tijdens de Slag om Arnhem om het leven kwam, te herdenken. Om de familie een bijzondere tijd in Arnhem te laten beleven, werden zij op zaterdag 21 september, precies 75 jaar na het overlijden van hun oom, uitgenodigd door Koninklijke Burgers’ Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum voor een ‘Dagje uit in Arnhem’.

  - Lees verder
 2. De V van vrijheid en verzet

  De V van vrijheid en verzet

  Een historisch moment was het toen de elftallen van Vitesse en Ajax zich op 17 mei 1942 opstelde in een V-teken. Vanwege het vijftigjarig jubileum van Vitesse speelde Vitesse vs Ajax een erewedstrijd (2-5 verlies). Voor de Duitse machthebbers die op de tribune zaten, was het simpel: dit was de V van Vitesse. Voor alle aanwezige Nederlanders op de tribune was het duidelijk wat deze actie moest voorstellen. Hier werd de V van victorie bedoeld. het teken dat Winston Churchill, de Engelse-premier tijdens de tweede wereldoorlog, met zijn vingers maakte.

  - Lees verder
 3. Bied mee op het speciale Airborne-wedstrijdshirt, gedragen en gesigneerd!

  Bied mee op het speciale Airborne-wedstrijdshirt, gedragen en gesigneerd!

  De wedstrijd tussen Vitesse en Fortuna Sittard staat, op zaterdag 21 september, in het teken van de traditionele Airborne. In september 2019 is het namelijk 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Veteranen zijn uitgenodigd, verschillende sfeeracties zijn gepland en bovenal zijn er speciale wedstrijdshirts ontworpen. Het wedstrijdshirt is geïnspireerd op 75 jaar Airborne. En het beste? Als supporter heb je nu de ultieme kans om live mee te bieden op een gedragen - ongewassen - en gesigneerd Airborne-wedstrijdshirt van onze jongens!

  - Lees verder
 4. Op pad voor de jaarlijkse teamfoto's (video)

  Op pad voor de jaarlijkse teamfoto's (video)

  In dit bijzondere Airborne-jaar staan er twee Arnhemse partijen op het shirt van Vitesse: Koninklijke Burgers’ Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum. De spelers brachten afgelopen week een bezoek aan beide parken om op de jaarlijkse teamfoto te gaan.

  - Lees verder
 5. Airborne-tour met Max Clark (video)

  Airborne-tour met Max Clark (video)

  Vele landgenoten van onze Britse linksback Max Clark kwamen om bij de Slag om Arnhem, in een poging om de stad te bevrijden van de Duitsers. We gingen met Clark op pad langs verschillende Airborne-plekken in de stad om hem te laten zien wat hier zich 75 jaar geleden afspeelde. Adjudant Roel van Ewijk nam hem mee.

  - Lees verder