zaterdag 20 oktober 2018 - 18:00
Jong Vitesse

Jong Vitesse

0 - 1
Barendrecht

Barendrecht

Trainingscomplex Papendal, Arnhem

Jong Vitesse verliest nipt in eigen huis

Jong Vitesse moest zaterdagmiddag nipt het onderspit delven in de wedstrijd tegen BVV Barendrecht. Na een knappe overwinning op IJsselmeervogels de week ervoor bleef de ploeg van Joseph Oosting nu, door een treffer van Anthony Biekman, met lege handen.

Na een kwartier spelen werd het eerste gevaar gesticht op Papendal. Biekman, die later in het duel trrefzeker bleek te zijn, kreeg de bal voor zijn voeten nadat Jong Vitesse-goalie Bilal Bayazit een hoge voorzet los moest laten. Echter had Biekman zijn vizier nog niet op scherp en mikte hij hoog over het doel.

Jong Vitesse en BVV Barendrecht leken, met de beginstand nog in tact, de kleedkamers op te gaan zoeken tot Biekman zo’n vijf minuten voor rust het net deed bollen. Een lage voorzet werd vlak voordat Boyd Lucassen zijn voet nog tegen de bal kon zetten door Biekman binnengetikt achter Bayazit.

In het tweede bedrijf lieten de beloften van Vitesse nadrukkelijker van zich horen. Vleugelaanvaller Hicham Acheffay kapte zijn tegenstander handig uit en vond met een afgemeten voorzet het hoofd van aanvoerder Jesse Schuurman, maar de captain kon niet genoeg kracht achter de bal zetten waardoor BVV Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg de bal uit de lucht kon plukken.

Waar Jong Vitesse op de deur klopte zonder tot echt grote kansen te komen was het BVV Barendrecht dat dichtbij een verdubbeling van de score kwam. Via een snelle counter werd Bas Mourits in stelling gebracht, maar Bayazit zag de bal terwijl hij naar de hoek dook rakelings naast het doel gaan.

In de absolute slotseconden van het duel kreeg Jong Vitesse via verdediger Joeri Potjes een grote kans  op de gelijkmaker toen hij het leer voor zijn voeten kreeg uit een corner. De bal verdween echter met grote snelheid in het zijnet, waardoor Jong Vitesse met lege handen stond na 90 minuten voetbal.

Vriendenloterij