zaterdag 26 januari 2019 - 15:30
Jong Vitesse

Jong Vitesse

4 - 0
VVSB

VVSB

Trainingscomplex Papendal, Arnhem

Jong Vitesse heeft afgelopen zaterdag in eigen huis een klinkende zege geboekt. Door doelpunten van Thomas Buitink (2), Hicham Acheffay en Martijn Berden zegevierden de Arnhemse beloften vrij eenvoudig over VVSB.

Het team van trainer Joseph Oosting kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong toen Acheffay een vrije trap, die hij zelf versierde, laag en hard binnenschoot. Luttele minuten later konden de Vitessenaren bijna opnieuw juichen toen Buitink het doel van VVSB onder vuur nam, maar zijn inzet belandde op de paal. In de 28e minuut was het dan toch raak voor de jonge spits. Hij controleerde een leep boogballetje van Richie Musaba en schoof beheerst binnen achter VVSB-doelman Ruben Valk: 2-0.

De defensie van Jong Vitesse stond als een huis en kwam, op enkele momenten na, amper in de problemen. Doelman Bilal Bayazit bleek tweemaal de baas bij hoge voorzetten uit dode spelmomenten en neutraliseerde op die manier de aanvallen van VVSB. Het tweede bedrijf kende eenzelfde speelbeeld als de eerste, wat in de 60e minuut de 3-0 opleverde voor Jong Vitesse. Een lange trap van Bayazit werd knap gecontroleerd door Acheffay, die opdribbelde en Jasper Dahlhaus bediende. De nummer zeven leverde op zijn beurt een afgemeten voorzet af die bij de tweede paal binnengelopen werd door Buitink.

VVSB kwam in de 70e minuut dichtbij een treffer toen de bal uit een corner in het vijfmetergebied via een scrimmage stil kwam te liggen, maar Bayazit toonde zich alert en dook er bovenop. Invaller Berden deed er aan de andere kant nog een schepje bovenop voor de geel-zwarten. Hij werd gelanceerd door Buitink en bleef uiterst koel toen hij op het doel van Valk afstormde. Een geplaatste inzet met links betekende de vierde Arnhemse-treffer, wat tevens de einduitslag bleek.

Vriendenloterij