zaterdag 30 maart 2019 - 14:30
SVV Scheveningen

SVV Scheveningen

1 - 0
Vitesse O21

Vitesse O21

Sportpark De Houtrust, Den Haag

JONG VITESSE VERLIEST NIPT VAN SVV SCHEVENINGEN

Jong Vitesse wist afgelopen weekend niet te winnen van SVV Scheveningen. Op Sportpark Houtrust verloor de ploeg van trainer Joseph Oosting met 1-0. Jong Vitesse kwam na 35 minuten spelen op achterstand door een doelpunt van Mehmet Aldoğan en kwam dit niet meer te boven.

De uitblinker van vorige week, Richie Musaba, kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Op aanleggen van Richonell Margaret schoof de middenvelder het leer voorlangs het vijandelijk doel. Na een dik halfuur spelen kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid. Aldoğan zette een één-tweetje op met nummer negen Teun Peters. Aanvaller Aldoğan legde de bal daarna voor zichzelf klaar en schoot van buiten het zestienmetergebied tegendraads raak: 1-0. Een paar minuten later kon SVV Scheveningen de score verdubbelen, maar een uitgespeelde aanval werd niet afgemaakt door Barry Rog. 

In het tweede bedrijf waren het de geel-zwarten die snel van zich liet horen. Patrick Vroegh bracht Hicham Acheffay in stelling met een mooie pass van achteruit, maar de vleugelspeler vond de vuisten van doelman Björn Bérnard. In de rebound kreeg Margaret de bal voor zijn voeten, desondanks raakte de spits de bal verkeerd. Even later was er een snelle omschakeling bij de Scheveningers. Echter wist Peters de bal niet voorbij Vitesse-goalie Bilal Bayazit te schuiven. Beide ploegen kregen in de slotfase een aantal kansen, alleen wisten ze deze niet te verzilveren. Aldoğan kreeg vlak voor het eindsignaal de grootste mogelijkheid om te scoren, maar de vleugelaanvaller schoot tegen de paal. Dit was de laatste actie van de wedstrijd, waardoor het duel eindigde in 1-0 voor SVV Scheveningen. 

Zaterdag 6 april spelen de Vitessenaren een thuisduel tegen HHC Hardenberg. Jong Vitesse trapt dan af om 15.30 uur op Papendal. 

Vriendenloterij