zaterdag 6 april 2019 - 15:30
Jong Vitesse

Jong Vitesse

4 - 1
HHC

HHC

Trainingscomplex Papendal, Arnhem

JONG VITESSE OVERKLAST HHC HARDENBERG IN SLOTFASE

Jong Vitesse wist zaterdag op eigen veld te winnen van HHC Hardenberg. Pas laat in de wedstrijd ging de ploeg van trainer Joseph Oosting over de bezoekers heen. Door een hattrick van Hicham Acheffay en één goal van Martijn Berden wonnen de Vitessenaren met 4-1. Bij de uitploeg was Rob van der Leij trefzeker vanaf de penaltystip.

HHC-middenvelder Rob Hemmink kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Hij vuurde net over het doel van de Jong Vitesse-goalie Bilal Bayazit. Na nog geen twintig minuten spelen kreeg Acheffay de bal aangespeeld van aanvoerder Jesse Schuurman. De vleugelspeler kapte naar binnen en haalde meteen uit. Het leer verdween met een mooie boog achter de HHC-doelman: 1-0. Lange tijd gebeurde er niet veel op Papendal, beide teams konden geen vuist maken. Totdat Lars ten Teije zijn ploeg net voor rust bijna op 2-0 bracht, maar goalie Ramon Nijland voorkwam dit door een goede reflex. Met een 1-0 voorsprong zocht Jong Vitesse de kleedkamer op. 

Na een uur spelen kreeg de uitploeg een strafschop, omdat Rens van Benthem werd gehaakt in de zestienmeter. Spits Rob van der Leij ging achter de bal staan en schoot onberispelijk raak: 1-1, wat zijn negentiende doelpunt van dit seizoen in de Tweede Divisie betekende. Tien minuten later werd Lars ten Teije naar de grond gewerkt, waardoor Jong Vitesse mocht aanleggen voor een vrije bal. Acheffay nam hem en schoot deze precies in de benedenhoek, wat een 2-1 voorsprong betekende. Özgur Aktas was dichtbij de derde goal van de geel-zwarten, maar zijn schot belandde op de paal. 

Martijn Berden zorgde enkele minuten voor het eindsignaal voor de bevrijdende 3-1. Na geklungel in de defensie van HHC Hardenberg pikte Berden de te zachte breedtebal op en strafte hij de fout in zijn eentje af: 3-1. Vlak voor het einde volbracht Acheffay zijn hattrick. De linksbuiten kreeg veel vrijheid, trok naar binnen en haalde de trekker over na een kapbeweging. In de korte hoek werd goalie Nijland voor de vierde keer deze middag geklopt. Eindstand: 4-1.

Zaterdag 13 april spelen de Arnhemmers een uitduel tegen De Treffers. Om 14.30 uur wordt er in Groesbeek afgetrapt.

Vriendenloterij