Paskie Rokus is de eerste eSporter van Vitesse. De Arnhemmer neemt namens Vitesse deel aan het tweede seizoen van de E-Divisie. Binnen de E-Divisie strijden eSporters van alle achttien Eredivisieclubs virtueel om het kampioenschap in FIFA 19.

Vitesse en Paskie zijn voor elkaar gemaakt. Al jarenlang is Rokus in de weekenden op de Theo Bos-tribune te vinden, waar hij zijn club naar de overwinning probeert te schreeuwen. De liefde voor het spelletje blijft echter niet beperkt tot GelreDome: als fervent gamer ontwikkelde hij sterk zijn kwaliteiten in de FIFA-gamereeks.

“Toen ik vier jaar oud was zat ik al achter de computer om spelletjes te spelen. Ik merkte gelijk dat ik hier beter in was dan mijn leeftijdsgenoten; ik speelde elke game eerder uit dan zij. Toen ik ouder was kocht ik een Xbox360 en ontwikkelde mijzelf tot één van de beste Call of Duty spelers van Nederland. Omdat ik merkte dat ik niet afhankelijk wilde zijn van teamgenoten begon ik mij volledig op FIFA 12 te richten, iets dat je vooral alleen speelt.”

In 2012, zijn eerste echte FIFA-jaar, kroonde Paskie zich gelijk tot Nederlands Kampioen. In 2013 mocht hij zelfs naar de Wereldkampioenschap in Las Vegas, waar zijn avontuur bij de laatste 32 spelers helaas strandde. Een wereldprestatie, aangezien liefst 500.000 deelnemers een gooi deden naar de titel. In 2015 wist Rokus zich opnieuw tot Nederlands Kampioen te kronen en is daarmee een van de meest succesvolle Nederlandse FIFA-spelers.

“Als klein kind droomde ik al dat ik voor Vitesse uit mocht komen. Dat ik mij nu, elke dag, aan de club verbindt is een droom die uitkomt.”

 

image