Vitesse knokkend naar dikverdiend punt

Lange leek FC Utrecht de winst te gaan pakken in een fris GelreDome (het dak bleef open doordat de geur van bier en rook na het evenement van zaterdagavond nog niet uit het stadion was verdwen

Lange leek FC Utrecht de winst te gaan pakken in een fris GelreDome (het dak bleef open doordat de geur van bier en rook na het evenement van zaterdagavond nog niet uit het stadion was verdwenen), maar de treffer van Claudemir kort voor tijd betekende alsnog een zeer verdiend punt voor de Arnhemmers: 2-2.

Vitesse startte in de laatste thuiswedstrijd van het jaar in dezelfde opstelling als een week eerder in Alkmaar. Ook FC Utrecht had na de 2-0 zege op Ajax geen reden tot wisselingen. De meest opvallende speler in de beginfase was Gianluca Nijholt. De middenvelder was na 8 minuten dichtbij de openingstreffer, maar zijn vrije trap werd door Piet Velthuizen maar net via de paal weggetikt. De jonge middenvelder van FC Utrecht maakte even later aan de andere kant in de eigen zestien meter hands, maar scheidsrechter Blom liet doorspelen. In de 26e minuut reageerde Blom wél. Kaya bediende Verhaegh die vervolgens gehaakt werd door Nijholt: strafschop. Lasse Nilsson schoot de bal beheerst achter doelman Vorm.

Vitesse en FC Utrecht maakten er een aantrekkelijk duel van die in korte tijd een negatieve wending kreeg voor de Armhemmers. Piet Velthuizen liet, kort na de 1-0, een schot van afstand los en Ricky van Wolfswinkel was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te schieten: 1-1. Vitesse bleef de meest gevaarlijke ploeg, Claudemir schoot van dichtbij via Michel Vorm over, maar de gasten kwamen nog voor rust op voorsprong. Een lange bal van Mihai Nesu werd slecht door de achterste lijn slecht beoordeelden de sterke Jacob Mulenga passeerde Piet Velthuizen: 1-2.

De eerste kansen na rust waren voor FC Utrecht. Twee gevaarlijke vrje trappen zorgden voor gevaar achterin bij Vitesse. Na een uur spelen zette Vitesse de ploeg van Ton du Chatinier onder druk en het was eenrichtingsverkeer. Kansen waren er voor Onur Kaya, Wiljan Pluim en Lasse Nilsson, maar de verdiende gelijkmaker kwam er maar niet. FC Utrecht kreeg via de counter eveneens mogelijkheden om het duel definitief in het slot te gooien. Vitesse bleef geloven in minimaal de gelijkmaker en was in de 85e minuut nog maar eens dichtbij. Scheidsrechter Blom wees na een actie van Nilsson naar de stip, maar de assistent had even daarvoor de vlag (terecht) omhoog gehesen voor buitenspel.

FC Urecht leek daardoor met de winst te vertrekken en de supporters in het gastenvak waren daar al zeker van. Tot Claudemir in de 89e minuut doortocht kreeg in de zestiene meter en doelman Vorm met een geplaatste bal versloeg: 2-2. In de extra tijd ging de ploeg van Theo Bos nog voor de winst, maar de tijd was er te kort voor. In een zeer interessant duel bleef het bij 2-2 en dat was zeker verdiend. Vitesse knokte zich goed terug in de wedstrijd, bleef de strijd aangaan en kreeg loon naar werken met de late gelijkmaker van het Braziliaanse loopwonder. Volgende week staat de laatste wedstrijd van 2009 op het programma. In De Goffert wordt de derby tegen NEC gespeeld.

Vitesse-FC Utrecht 2-2 (1-2)
'27 Nilsson 1-0 (pen.); '31 Van Wolfswinkel 1-1; '41 Mulenga 1-2; '89 Claudemir 2-2

Toeschouwers: 16.280
Scheidsrechter: Kevin Blom
Gele kaarten: '20 Greene, '26 Nijholt; '69 Kaya; '83 Van Diermen; '90 Silberbauer

Vitesse
Velthuizen, Verhaegh, Sprockel ('82 Büttner), Van der Struijk ('57 Van Diermen), Jong-a-Pin, Claudemir, Molhoek ('71 Hofs), Greene, Kaya, Nilsson, Pluim

FC Utrecht
Vorm, Cornelisse, Nesu ('65 Asare), Silberbauer, Keller ('52 Dickoh), Lensky, Wuytens, Nijholt, Mertens, Mulenga, Van Wolfswinkel ('78 Vandenbergh)
 

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen