Belek, dag 7: Vitesse verslaat Karabukspor 2-0

Invaller Marcus Pedersen was zaterdag de beslissende factor in het oefenduel met de nummer 6 van Turkije, Karabukspor. De Noor, niet startend wegens lichte liesklachen, maakte na rust beide doelpunten.

Het was de intentie van Ferrer om te starten met centrale spits Marcus Pedersen. De Noor kreeg echter tijdens de ochtendtraining teveel last zijn lies dat hij niet inzetbaar bleek als basisspeler. Nacer Barazite stond daardoor opgesteld en na 59 minuten werd hij vervangen voor Pedersen. In de 67e en 86e minuut stond hij tweemaal messcherp om Vitesse aan de oefenzege te helpen.

Albert Ferrer toonde zich content na afloop. "De speelwijze zag er goed uit, de jongens stonden goed en intentie om te winnen was aanwezig." Ook over Jordi Lopez, die bijna zeventig minuten speelde, was hij positief. "Ondanks dat hij pas kort bij ons is en gisteren een lange reisdag achter de rug had, heeft hij goede dingen laten zien. Net als Frank van der Struijk, die een goede trainingsweek achter de rug heeft, is hij een echte nummer 6. Hij heeft alleen dit systeem iets meer in zijn hoofd zitten. Alsof het opgeslagen staat op een harde schijf. Dat kon je vandaag ook wel zien."  

Beide treffers waren echte spitsendoelpunten. De eerste was een rake kopbal bij de eerste paal na een goede actie van Genaro Snijders. De tweede goal was een pass door het midden van Marco van Ginkel, gevolgd door een droge schuiver in de verre hoek.

Vitesse - Karabukspor 2-0 (0-0)
'67 en '86 Pedersen 1-0 en 2-0

Vitesse
Room, Van der Struijk, Kashia ('89 Felixdaal), Rajkovic, Yasuda, Lopez ('68 Buttner), Matic ('56 Van Ginkel), Riverola, Aissati ('61 Snijders), Barazite ('59 Pedersen), Babangida.

Karabukspor
Tomic, Ozdin ('72 Selvi), Seric ('46 Yoldas), Bal, Hikmet, Soyler ('76 Tchani), Kocabey, Ozmet ('46 Karabulut, Parlak ('58 Avci), Emenike, Zengin

image

Snijders feliciteert Pedersen na zijn voorzet vanaf links

image

Jordi Lopez zette vanaf de eerste minuut de lijnen uit

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen