Lasse Nilsson raakt steeds beter in vorm

Vorige week was Lasse Nilsson belangrijk met de gelijkmaker in Alkmaar en ook in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht was de Zweed trefzeker. Twee doelpunten in twee opeenvolgende wedstrijden.

Vorige week was Lasse Nilsson belangrijk met de gelijkmaker in Alkmaar en ook in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht was de Zweed trefzeker. Twee doelpunten in twee opeenvolgende wedstrijden. 'Belangrijk en een lekker gevoel', aldus Nilsson na afloop van het duel met FC Utrecht dat zondagmiddag in een 2-2 gelijkspel eindigde. De treffer betekent zijn vijfde van het seizoen en daarmee is hij momenteel topscorer van Vitesse.

Lasse Nilsson: "Het maken van doelpunten is natuurlijk erg prettig voor een spits, maar het gevoel dat ik in het veld heb, vind ik nog een stuk belangrijker. Vorige week liep het al lekker en ook vanmiddag was het gevoel goed. De kracht neemt met de week toe, de balaanname verbeterd zich en ook in de duels word ik sterker. Dat zorgt er voor dat ik belangrijk kan zijn voor de ploeg. Ik ben 27 en ik weet dat ik er geen twintig maak in een seizoen. Maar, ook op een andere manier heb ik mijn waarde voor Vitesse. Vandaag was het niet alleen met een doelpunt, maar ook door veel werk te verzetten voor de ploeg."

"Gelukkig heb ik voorin de steun van Wiljan (Pluim, red.) die veel arbeid verricht en daardoor kan ik ook laat in een wedstrijd nog mijn acties maken. Ik voel dat ik meer kracht heb en dat was in het begin van het seizoen een stuk minder." Dat de krachten bij de weer volledig herstelde Nilsson toenemen bleek wel in minuut 80 van de wedstrijd. FC Utrecht schakelde snel om en binnen tien seconden snelde de Zweed van de vijandelijke zestien naar de eigen zestien om zijn poeggenoten te ondersteunen. "Daarna was ik wel even helemaal leeg", zegt een lachende Nilsson. "We wilden een goed resultaat halen tegen FC Utrecht en dan moet je een stapje extra doen. Op karakter hebben we de gelijkmaker kunnen forceren en dat geeft ons vertrouwen voor de wedstrijd van volgende week", besluit Nilsson.

image

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen