Kashia terug, Babangida nieuw in selectie

Na afloop van de afsluitende training voor het competitietreffen met Roda JC (zaterdag, 18.45 uur, vrije verkoop) meldde hoofdtrainer Albert Ferrer zich bij de aanwezige media. In de gesprekken werd duidelijk dat er weinig wijzigingen zijn te verwachten tegen de Limburgers.

imageGuram Kashia keert zeker terug in het elftal nadat de verdediger zich vorige week ziek moest afmelden voor de wedstrijd tegen Willem II. Nieuw in de selectie is Haruna Babangida, de snelle vleugelaanvaller die afkomstig is van het Duitse FSV Mainz05. Ferrer wilde nog geen opstelling prijsgeven, maar gaf aan dat er niet veel wijzigingen zijn te verwachten. "Guram Kashia keert terug in het elftal en wellicht dat er nog één andere naam in de basisopstelling staat", aldus de Catalaan.

Met de hoofdtrainer werd nog wel even teruggekeken naar het verlies van afgelopen speelronde in Tilburg. "Juist omdat we een goede trainingsweek achter de rug hadden en de verwachting er bij iedereen was dat we die lijn tegen Willem II gingen voorzetten, maakte het verlies zeer teleurstellend. Ik zeg eerlijk dat met de aanwezige kwaliteit in de selectie meer wedstrijden hadden moeten winnen. Het ontbreekt ons op dit moment aan continuïteit. Dat is in de wedstrijden goed te zien. Het is nog te wisselvallig en daar werken we hard aan."

Ferrer verder over zijn selectie: "De spelers moeten beseffen dat ze over kwaliteit beschikken en dat het een winnend elftal is. Ook moeten ze beseffen dat van ze verwacht wordt dat ze negentig minuten lang geconcentreerd blijven en niet 45 minuten of 60 minuten. Voetbaltechnisch zijn we op de goede weg, maar juiste het mentale gedeelte probeer ik nu over te brengen op mijn spelers. Ze kunnen geweldig voetballen, absoluut, maar moeten het wel laten zien. Dat is de volgende stap."

Ferrer vervolgt: "De discussies die er direct na de wedstrijd in Tilburg waren, vond ik positief. Ze zagen zelf ook waar het fout ging. Tegen Roda JC verwacht ik dan ook een positieve reactie en zullen ze dezelfde intensiteit moeten laten zien als na rust tegen Willem II. Als ze één helft kunnen, dan kunnen ze het ook een hele wedstrijd."

Vitesse - Roda JC
Zaterdag 29 januari 2011
Aftrap: 18.45 uur

VRIJE VERKOOP! De kassa's van GelreDome zijn vanaf 16.45 uur geopend.

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen