Eloy Room, sterkhouder onder de lat

De presentatie door de buitenwacht zorgde voor de nodige verwachtingen. Als opvolger van international Piet Velthuizen werd met argusogen gekeken naar de verrichtingen van de doelman die volgende week tegen Feyenoord pas 22 jaar oud wordt. Inmiddels is de naam van zijn voorganger al aardig verstomd en heeft Room zijn plek als eerste doelman verdiend.

"Piet Velthuizen zal sowieso niet snel vergeten worden in Arnhem. Dat zou ook vreemd zijn aangezien hij het geweldig gedaan heeft en niet voor niets international is. Ik heb mijn plaats na zijn vertrek toch moeten verdienen, maar ik denk dat dit wel aardig gelukt is. Ik krijg steeds meer waardering van mensen om mij heen en dat voelt goed."

"Als doelman heb je, in vergelijking met een veldspeler, maar heel weinig tijd om je in een elftal te spelen. Die tijd wordt een doelman ook maar nauwelijks gegund. Je wordt puur beoordeeld op de ballen die je pakt. Doe je dat goed, zien ze een goede doelman in je. Doe je dat niet, dan kan het ook snel verkeerd gaan. Je weet dat het moment van een misser een keer komt. In mijn geval was dat in het bekerduel tegen FC Twente. Op de training pak je zo'n bal altijd, geen enkele keer uitgezonderd. Nu rolde de bal onder mij door en is het een blunder. Zo simpel is het."

Lang heeft Room niet bij het moment stilgestaan. "Het laatste wat je moet doen is op dat moment bij de pakken neerzitten. Op dergelijke momenten heb ik veel aan Raimond van der Gouw (keeperstrainer, red.). Hij is er niet alleen op voetbalgebied, maar ook op het mentale vlak. Hij complimenteerde mij met de goede tweede helft die ik in Enschede keepte en gaf aan dat ik over karakter beschikte. Dat doet je op dat moment natuurlijk goed en weet je weer dat je goed bezig bent en dat je met die situaties om moet kunnen gaan."

image

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen