Vitesse-supporters halen ruim 86.000 euro op

Tijdens het ‘Goed Geld Gala 2011’ in Laren heeft Vitesse een cheque met maar liefst € 86.785,- in ontvangst mogen nemen uit handen van Boudewijn Poelmann, voorzitter van de Vrienden Loterij. Het bedrag is in 2010 bij elkaar gespeeld bij de Vrienden Loterij – voormalig Sponsor Bingo Loterij - door de supporters van Vitesse.

Tijdens het gala, waar Johan Cruijff een van de gastsprekers was, kregen bijna 100 stichtingen en fondsen een (eenmalige) bijdrage van de Vrienden Loterij om hun werkzaamheden voort te zetten of uit te breiden. Vitesse kreeg een bijdrage vanuit de geoormerkte loten, dit betekent dat de deelnemers aan de Vrienden Loterij zelf bepalen voor welk goed doel, club of vereniging de opbrengst van zijn of haar lot bestemd is. Het bedrag wat Vitesse gisteren overhandigd kreeg is dus volledig bij elkaar gespeeld door de Vitesse supporters.

Deelnemers aan de VriendenLoterij kunnen aangeven welk goede doel mee mag profiteren van hun deelname. Liefst vijftig procent van de opbrengst van de lotenverkoop wordt door de VriendenLoterij jaarlijks uitgekeerd aan goede doelen.

Loten kopen voor je eigen club, organisatie of vereniging (geoormerkt werven) is steeds populairder. Meer dan 3.200 organisaties ontvangen een geoormerkte bijdrage uit de VriendenLoterij. Deze bijdragen variëren van enkele duizenden tot zelfs miljoenen euro’s. Indien je Vitesse ook wilt steunen en daarnaast kans wilt maken op fantastische prijzen, kijk dan op www.vriendenloterij.nl.

image
Vitesse mocht een cheque met € 86.785,- in ontvangst nemen

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen