Vacature projectleider

Gezocht: projectleider ‘On Tour in de Wijk’, tijdelijk voor 1 jaar.

Gezocht: projectleider ‘On Tour in de Wijk’, tijdelijk voor 1 jaar.

Aanleiding
Gemeente Arnhem, Volkshuisvesting en Vitesse werken al langere tijd samen aan maatschappelijke projecten in Arnhem. De stichting Vitesse Betrokken is in 2007 opgericht om vanuit de stichting sociaal maatschappelijke activiteiten te organiseren. Vitesse Betrokken streeft ernaar om met de inzet van verschillende maatschappelijke partners én met de inzet van de Vitesse-spelers een bijdrage te leveren aan het terugdringen van maatschappelijke problemen als vervagend normbesef, verveling, schooluitval en overgewicht onder schoolgaande jeugd en jongeren. Ook thema’s als jeugdwerkloosheid en jeugdcriminaliteit komen aan bod.

Op 19 mei 2009 is door de minister van WWI, de Stichting Meer dan Voetbal, vijf BVO’s, gemeenten en woningcorporaties de intentieverklaring ‘Scoren in de Wijk, voetbal als vliegwiel voor de wijkaanpak’ getekend. Deze partijen hebben afgesproken om zich actief in te zetten voor de doelen die de wijkaanpak nastreeft.
De partners zetten zich gezamenlijk in voor de versterking van de participatie van bewoners in de wijken. Dit doen zij door het initiëren en uitvoeren van maatschappelijke projecten en activiteiten met de Betaald Voetbal Organisatie in de gemeente. De projecten en activiteiten richten zich op de thema’s wonen, werken, leren en opvoeden, integratie en veiligheid, sport en bewegingsstimulering. In Arnhem hebben de gemeente Arnhem, Vitesse en de woningcorporatie Volkshuisvesting de intentieverklaring ondertekend.

Doel
Het doel van On Tour in de Wijk is om meer jongeren en hun ouders te bereiken, te enthousiasmeren en te werven voor activiteiten. Vitesse komt naar de wijken toe om het voetbal te gebruiken als middel voor sociale integratie, het creëren van een gemeenschappelijke, sportieve cultuur in de wijk en het bevorderen van de leefbaarheid.
On Tour in de Wijk richt zich op alle bewoners en met name de jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar in de wijken: Malburgen, Immerloo,  Het Arnhemse  Broek, Presikhaaf,  Klarendal, De Laar, Elderveld, Vredenburg, Kronenburg en Geitenkamp.

Functie
De rol van de projectleider is het verbinden van de kracht van de voetbalclub Vitesse met de problemen en kansen in de wijken. De projectleider haalt ideeën, activiteiten en projecten op uit de wijken bij bewoners en andere direct betrokken organisaties, zet deze om in plannen, zoekt de afstemming met de partners bij de planvorming en financiering bij de plannen en zet deze plannen om in concrete projecten en activiteiten. Hij/zij  is de schakel tussen Vitesse, de spelers en faciliteiten van Vitesse, en de wijk en haar (jeugdige) bewoners en zoekt de aansluiting bij bestaande projecten, zodanig dat ook de doelstellingen van de samenwerkingspartners hierin herkend worden.

Functie-eisen

  • voltooide HBO opleiding en aantoonbare relevante werkervaring
  • uitstekende contactuele vaardigheden
  • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
  • kennis van de wijken in Arnhem en de sociale kaart is een pré
  • affiniteit met voetbal in het algemeen en Vitesse in het bijzonder
  • organisatietalent
  • in staat om externe ontwikkelingen te vertalen in doelstellingen en strategie
  • zowel kunnen werken in teamverband als zelfstandig
  • goed doorzettingsvermogen en stressbestendig
  • resultaatgericht en besluitvaardig

 

Salarisindicatie: salaris conform loongebouw, schaal IX bij een 40 urige werkweek. Geïnteresseerden kunnen hun brief met cv voor 21 november a.s. per post of e-mail richten aan:

Stichting Vitesse Betrokken, t.a.v. Marcel Bulten
Postbus 366
6800 AJ Arnhem


of: m.bulten@vitessebetrokken.nl

Voor meer informatie; Marcel Bulten: 026 880 7549

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen