Terugblik: Vitesse pas laat ten onder tegen koploper FC Twente

Hoewel FC Twente bij vlagen uitstekend voetbal liet zien, kwam de nederlaag keihard aan bij Vitesse. Pas in de 84ste besliste Ruiz het duel in het voordeel van de Tukkers.

Hoewel FC Twente bij vlagen uitstekend voetbal liet zien, kwam de nederlaag keihard aan bij Vitesse. Pas in de 84ste besliste Ruiz het duel in het voordeel van de Tukkers. Lange tijd leek Vitesse met een knap punt naar Arnhem terug te keren. FC Twente was de gehele wedstrijd beter, speelde soms prima voetbal en kreeg enkele kansen. Vitesse moest het doen met spaarzame uitvallen en enkele mogelijkheden. Invaller Nilsson was voor Vitesse nog het dichtst bij een doelpunt.

Piet Velthuizen na afloop: “We hebben het lang volgehouden en dan is zo’n laat doelpunt erg zuur. Je weet dat je scherp moet zijn tegen FC Twente. Ruiz heb je heel de wedstrijd niet gezien, één moment is hij aanwezig en scoort direct. Ik zag het aankomen. FC Twente ging een kwartier voor tijd aanzetten en kreeg enkele kansen. Het doelpunt hing in de lucht. We hebben goed gespeeld maar toch verlies je met 1-0, dat schiet niet op. Ik win liever met slecht spel dan zoiets als vandaag. Ik houd een tweezijdig gevoel over aan vandaag.”

Aanvoerder Paul Verhaegh baalde na afloop flink: “We hadden meedogenlozer moeten zijn. Als je één punt meeneemt doe je het goed. Dat is niet gelukt, we hebben het slecht gedaan. FC Twente is in vorm en heeft veel wedstrijden gewonnen. We wilden vanuit een goede organisatie spelen en dat hebben we ook gedaan. Twente was vooral gevaarlijk met dode spelsituaties. In de omschakeling lagen er voor ons mogelijkheden, daarmee konden we FC Twente pijn doen. Maar in de omschakeling hebben we verkeerde keuzes gemaakt. De teleurstelling is door het late doelpunt erg groot.”

Vitesse ging uit bij PSV en FC Twente met 1-0 onderuit. De volgende wedstrijd is weer tegen een topper. Ajax komt aanstaande zondag naar GelreDome.
 

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen