Pluim tweemaal trefzeker bij winst op Bielefeld: 4-2

Vitesse heeft het oefenduel vrijdagavond in het Duitse Minden met 4-2 gewonnen van Arminia Bielefeld.

Vitesse heeft het oefenduel vrijdagavond in het Duitse Minden met 4-2 gewonnen van Arminia Bielefeld. De koploper in de tweede Bundesliga, daarin al meer dan 700 minuten zonder tegentreffer, moest tegen de Arnhemmers ineens vier tegentreffers incasseren.

Vitesse was met name in de eerste helft beter, maar toch kwamen de Duiters na iets minder dan een half uur spelen op voorsprong. Een voorzet van de rechterkant kon door Franck Guela worden binnengetiikt. Tien minuten voor rust kreeg Kaloglu de kans op de snelle gelijmaker, maar de Turk kon in de rebound van een schot van Hofs niet scoren.
Zes minuten na rust schoot Wiljan Pluim de 1-1 binnen en vijf minuten later zette Kaya de ploeg van Theo Bos na goed voorbereidend werk van Hofs op 1-2. Na rust ging het spel op en neer en in de 63e was het weer gelijk. De mooiste treffer van de avond viel een kwartier voor tijd en kwam op naam van Serginho Greene. De nieuweling knalde een afgeslagen corner vanaf de rand van strafschopgebied schittend binnen. Uit een goed uitgevoerde counter bepaalde Pluim met zijn tweede van de avond de 2-4 eindstand.

Theo Bos keek na afloop terug op een goede oefenwedstrijd. "De 1e helft kwamen we moeilijk van onze eigen helft af. Wel hadden wij de controle over de wedstrijd. We hebben alleen geen kansen kunnen creëren. De 2e helft ging dat beter. Er zat meer beweging en diepte in ons spel. We krijgen kansen en maken vier goede goals. En als je vier keer scoort tegen een ploeg die in de competitie al meer dan 700 minuten geen doelpunt tegen krijgt, dan doe je het goed", aldus Theo Bos na afloop van het duel in Duitsland.

Arminia Bielefeld - Vitesse  2-4  (1-0)
Guela '28 1-0, Pluim '51 1-1, Kaya '56 1-2, Risgarb '63 2-2, Greene '74 2-3, Pluim '90 2-4

Geel: Verhaegh '73; Van der Struijk '86
Toeschouwers: 500

Arminia Bielefeld
Eilhoff ('46 Hartmann), Lamey ('46 Kirch), Fischer, Rodenberg ('46 Kucera), Schuler, Kerr ('46 Federico), Risgard, Kamper, Delura, Guela, Berisha

Vitesse
Van der Sman, Verhaegh, Van der Struijk ('87 Felixdaal), Claudemir, Molhoek ('32 Van der Linden), Kaloglu ('64 Jenner), Greene, Kaya ('89 Laghmouchi), Jong-a-Pin, Pluim, Hofs ('89 Kodalak)

 

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen