Stevanovic gaat voor WK-deelname

Zaterdag 14 november is het zover, Dalibor Stevanovic speelt met Slovenië de eerste van de twee kwalificatiewedstrijden om een ticket voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika tegen Rusland. Stevanovic weet wat de sterke punten zijn van Rusland, maar is zeker niet bang voor het elftal van coach Guus Hiddink.

Stevanovic hoopt volgende week in Arnhem terug te keren met een ticket naar Zuid-Afrika op zak. “Deze twee wedstrijden worden een van de hoogtepunten uit mijn carrière. We gaan knokken voor WK-Kwalificatie. Als ik weer terugkom uit Slovenië, hoop ik WK-ganger te zijn. Rusland is echt een sterk voetballand, wij zullen alles moeten geven in deze twee wedstrijden”, aldus Dalibor Stevanovic.

‘Dado’ weet wat de reputatie van de Nederlandse coach is. “Ik weet dat zijn bijnaam Guus Geluk is en dat alles wat hij aanraakt in goud veranderd. Maar in het voetbal veranderd alles snel, dus Guus Hiddink zou wel eens pech kunnen hebben en dan word ik Dado Geluk”, zei Dalibor Stevanovic vlak voordat hij naar Slovenië vertrok.

Stevanovic eindigde met Slovenië als tweede in poule drie en liet onder andere Polen en Tsjechië achter zich. Rusland vocht met Duitsland om de eerste plaats. De tweestrijd werd uiteindelijk gewonnen door Duitsland, waardoor Rusland op de tweede plaatst eindigde.
Het duel begint zaterdag 14 november begint om 17.00 uur en wordt gespeeld in Moskou. Vier dagen later wordt er in Maribor (Slovenië) om 20.45 uur afgetrapt. Beide duels worden live uitgezonden op Sport1.

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen