“Hij had het alleen maar over Vitesse”

Dat de V voor Vitesse bij supporters veel los heeft gemaakt werd al duidelijk rondom de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC. Vanmiddag werd de club blij verrast door een wel heel uniek bezoek.

imageDe aankondigingposters voor Vitesse v Roda JC hangen nog maar net in de binnenstad. De V voor Vitesse wordt uitgelegd op Vitesse.nl. Direct stromen de eerste berichten binnen. De uiting en met name de V-foto brengt bij menig Vitesse-aanhanger veel te weeg. “Dit maakt zoveel warme herinneringen bij mij los”, vertelde een supporter via de telefoon.

Midden op de V-foto staat oud-speler Cor Dam. En laat nou juist zijn dochter contact met Vitesse hebben opgenomen toen zij de poster in Arnhem zag hangen. Cor Dam speelde in de jaren veertig voor Vitesse. Hij stond bekend om zijn onuitputtelijke vechtlust in het veld. Vanmiddag bracht zijn dochter, Ingrid Dam, een bezoek aan GelreDome om hoogstpersoonlijk een poster in ontvangst te nemen. “Ik wist niet wat ik zag toen ik mijn vader op de poster zag staan,” vertelde Ingrid met zichtbare trots. Zes jaar geleden is hij op 86-jarige leeftijd overleden. Tot op de laatste dag heeft hij het altijd over Vitesse gehad. Na zijn periode als voetballer heeft hij vrijwilligerswerk voor de club gedaan. In het team kon hij altijd goed opschieten met Sjaak Alberts* die later zijn zwager werd. Zo’n dag als vandaag doet oude tijden herleven. Echt heel waardevol.”

*Op 16-jarige leeftijd debuteerde Sjaak Alberts in het eerste elftal van Vitesse. 10 jaar lang droeg hij het geel-zwarte shirt. Ook kwam hij in die periode vijf keer in actie voor het Nederlands elftal.

image
Oud-Vitessenaar Cor Dam rechts op de elftalfoto.

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen