Beloften leggen met sterke eerste helft basis voor zege

Jong Vitesse/AGOVV speelde maandagavond in de beloftencompetitie uit tegen De Graafschap en sloot het duel af met een verdiende 2-1 overwinning. De basis voor de drie punten werd voor rust gelegd.

Jong Vitesse/AGOVV speelde maandagavond in de beloftencompetitie uit tegen De Graafschap en sloot het duel af met een verdiende 2-1 overwinning. De basis voor de drie punten werd voor rust gelegd. In die eerste 45 minuten speelden de elf van Hans van Arum prima voetbal op het kunstgrasveld in Doetinchem. Door de winst stijgen de Arnhemmers naar de derde plaats op de ranglijst, achter koploper PSV en nummer twee Sparta Rotterdam.

Na kansen vroeg in de wedstrijd voor Genaro Snijders (zijnet) en Giovanni Gravenbeek (schot naast en strafschop?), kwam Jong Vitesse/AGOVV in de 29e minuut op voorsprong. Steve de Ridder leed knullig balverlies waarna Soufiane Laghmouchi direct richting doel kon lopen en de bal slim onder de doelman punterde.

De Arnhemmers bleven baas op het veld en drie minuten later werd de stand verdubbeld. Genaro Snijders snelde het middenveld over, bediende Anduele Pryor die met een knappe actie de 0-2 aantekende. Doelpuntenmaker Laghmouchi was voor rust nog eenmaal dichtbij, maar zijn inzet uit de draai verdween in het zijnet. In de tweede helft begon Vitesse/AGOVV minder scherp, zonder dat De Graafschap echt gevaarlijk werd. In de diverse tegenstoten vergaten de aanvallers de stand uit te bouwen, dit tot frustratie van Van Arum: "Voor rust was het gewoon prima en kom je door twee uitstekende doelpunten op 2-0. Na rust verlies je teveel duels en missen we het overzicht om de score te verhogen. Over de tweede elft ben ik dan ook zeker niet vergeten. De goede eerste helft en de drie punten maken het wel goed hoor", besloot een lachende Van Arum.

Dat de stand lang op 2-0 bleef was te danken aan het niet benutten van enkele goede kansen. Onder meer Laghmouchi  en Pryor schoten van dichtbij over en de invaller Cameron en Bruinier zagen een medespeler over het hoofd en gingen voor hun eigen kans. De treffer van De Graafschap in de 89e minuut was enkel nog voor de statistieken. Jong Vitesse/AGOVV mocht over de volle negentig minuten namelijk het meest aanspraak maken op de drie punten. 

Bijzonderheden:
- Frank van der Struijk speelde 90 minuten mee als centrale verdediger
- Genaro Snijders verliet na rust geblesseerd het veld
- Jop van der Linden droeg de aanvoerdersband

Jong De Graafschap - Jong Vitesse/AGOVV
'29 Laghmouchi 0-1; '33, Pryor 0-2; '89 Keurntjes 1-2

Jong De Graafschap
Van de Kracht, Evers, Van de Pavert ('67 Breinburg), Jansen, Spekking, R. Sebens, Siers, N. Sebens ('27 Dos Santos),Terschegget, De Ridder, Keurntjes

Jong Vitesse/AGOVV
Van der Sman, Gravenbeek, Van der Linden, Van der Struijk, Tekay, Felixdaal, Kodalak ('81 Bruinier), Pröpper, Pryor, Snijders ('56 Cameron), Laghmouchi ('71 De Ruiter)

Uitslagen maandag 2 november:

ADO Den Haag  0 NEC  2
De Graafschap  1  Vitesse/AGOVV  2
FC Twente  1 Heerenveen/Emmen  0
Feyenoord  1 Sparta Rotterdam  2
Helmond Sport  1 FC Groningen  2
PSV  3 AZ  2
Willem II  1 Ajax  3

 

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen