Vitesse contracteert Jonathan Reis

Vitesse heeft Jonathan Reis gecontracteerd tot het eind van het seizoen. Bevalt van beide partijen de samenwerking, heeft Vitesse de mogelijkheid de 22-jarige Reis langer vast te leggen. 

Jonathan Jackson de Lima Reis, zoals hij voluit heet, revalideert nog altijd van de zware knieblessure die hij op 19 december 2010 in de wedstrijd PSV v Roda JC opliep. Na een botsing met Roda JC-keeper Tyton bleek hij zowel zijn voorste als achterste kruisband afgescheurd te hebben. Reis werd in de Verenigde Staten geopereerd door de befaamde orthopedisch chirurg Richard Steadman in Vail, Colorado.

"Een zeer gecompliceerde operatie, maar aangezien het kraakbeen ongeschonden is, is de hoop op volledig herstel realistisch. Het is niet te zeggen wanneer hij wedstrijdfit is. Dat gaan we in januari testen", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen. Reis, een product van de PSV opleiding, kwam in 2007 over van Atletico Mineiro naar Eindhoven, waar hij een turbulente carriere kende. Reis werd na drugsgebruik in 2010 zelfs op staande voet ontslagen, nadat hij in 2009 door de toenmalige coach Huub Stevens om disciplinaire redenen al eens was weggestuurd en voor een half jaar verbannen werd naar Tupi FC, een club op het vierde niveau in Brazilië. Nochtans was zijn talent onmiskenbaar en ontpopte hij zich tot publiekslieveling in Eindhoven.

Van Leeuwen: "Jonathan Reis is overlever pur sang. Hij heeft zijn portie mentale en lichamelijke ellende wel gehad. Hij heeft alle kelders van misere verkend. Toch is hij er nog altijd. Dat zegt veel over zijn karakter. Reis is een winnaar, geen loser. Het lijkt een medisch wonder dat hij een jaar na het ongeluk alweer traint bij zijn eigen Braziliaanse fysiotherapeut Dr. Eduardo Santos.

Op het moment dat er inhoudelijk meer te melden valt over deze transfer, wordt dit op de website gemeld.   

image

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen