'Lucky' goal brengt PSV zege op Vitesse: 1-0

Een goed spelend Vitesse heeft zaterdagavond een ongelukkige nederlaag geleden tegen PSV: 1-0.

Een goed spelend Vitesse heeft zaterdagavond een ongelukkige nederlaag geleden tegen PSV: 1-0. Door de vele afwezigen speelden de Arnhemmers compact, maar kreeg het wel de beste kansen in Eindhoven. Een gevaarlijke voorzet van invaller Lazovic besliste de wedstrijd in het voordeel van de gelukkige gastheer. Geen punten helaas voor de ploeg van Theo Bos, voetballend gezien revancheerde de ploeg zich wel op een positieve wijze na de oorwassing afgelopen woensdag in eigen huis.

Vitesse startte zeer georganiseerd aan de wedstrijd tegen de Eindhovenaren en kreeg het, op enkele momenten na, niet moeilijk in de eerste helft. Sterker nog, de beste kansen waren voor Vitesse. De sterk spelende Wiljan Pluim koos na een half uur spelen voor zijn eigen kans en zag zijn medespelers over het hoofd. De actie voorafgaand aan het schot in het zijnet was prachtig. Drie minuten later zette Pluim collega Claudemir alleen voor de keeper, maar Isaksson redde op zijn inzet.

PSV speelde in een laag tempo en was slechts gevaarlijk uit de diverse corners die het kreeg. Timmy Simons kreeg de grootste kans, maar zijn kopbal ging voorlangs. Piet Velthuizen moest vlak voor het rustsignaal nog handelend optreden en tikte een diepe bal voor de voeten van Reis weg. Vitesse, met de balvaste Kaya en Pluim als meest opvallende spelers, haalde derhalve keurig de rust met 0-0.

Ook in het eerste kwartier na rust speelde Vitesse prima. Vanuit een hechte organisatie combineerden de Arnhemmers zich enkele malen prima over het veld in Eindhoven. De mooie aanval via met name Onur Kaya, schot in de handen van Isaksson, in de 57e minuut was voor de supporters van PSV het sein om zich maar eens te laten horen. Trainer Rutten had ook genoeg gezien en bracht in de 63e minuut Danko Lazovic voor Nordin Amrabat. Net als in de uitwedstrijd tegen NEC was het de oud-speler van Vitesse die meteen voor de opening zorgde. Met zijn eerste balcontact bereikte de Servier net niet Jonathan Reis bij de eerste paal, Piet Velthuizen leek verrast en Balasz Dzsudszak zorgde zomaar voor 1-0. 

Het 'lucky' doelpunt was een tegenvaller voor het prima spelende Vitesse. Het wist het de Eindhovenaren zeer moeilijk te maken en via Kaya, Stevanovic, Claudemir en Pluim dook het diverse malen gevaarlijk op voor doelman Isaksson. PSV ging dus beduidend beter met de kansen om en, ondanks het inbrengen van Sinan Kaloglu en Genaro Snijders, kreeg Vitesse geen kansen meer op een verdiende gelijkmaker.  Aan de andere kant kreeg PSV meer en meer de ruimte, maar bleef het bij de winnende treffer van de Hongaar Dzsudzsak. Ondanks de nederlaag complimenten aan de ploeg die zich goed herstelde van de bekeruitschakeling tegen FC Groningen.

PSV - Vitesse 1-0 (0-0)
'64 Lazovic

Geel: Hofs '27, Van Diermen '37, '60 Molhoek''89 Van der Struijk

PSV
Isaksson, Manolev, Simons, Rodriguez, Pieters, Bakkal ('75 Toivonen), Afellay, Engelaar, Dzsudzsak, Amrabat ('63 Lazovic), Reis

Vitesse
Velthuizen, Verhaegh, Van Diermen, Drost, Jong-a-Pin, Molhoek ('78 Van der Struijk), Kaya ('84 Snijders), Stevanovic, Claudemir, Hofs, Pluim ('76 Kaloglu)

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen