Vitesse gehavend naar Eindhoven

Vitesse gaat zaterdag noodgedwongen met een gewijzigde selectie op bezoek bij PSV. Twee dagen na de bekernederlaag tegen FC Groningen, blikt Theo Bos vooruit richting de competitiewedstrijd in Eindhoven.

image

Maar eerst komt de hoofdtrainer/coach nog terug op de bekerdeceptie: “Ik ben er goed ziek van, want ik had hoge verwachtingen van het bekertoernooi, dat ik persoonlijk erg belangrijk vind. De teleurstelling is dan ook groot. Ik heb de eerste helft woensdagnacht direct nog een paar keer terug gekeken en we hebben deze ook met de hele groep bekeken en besproken. Zoals bekend heb ik mezelf en de achttien spelers die woensdag in het veld stonden of op de bank zaten, een boete opgelegd. De conclusie van onze analyse en nabespreking is namelijk dat we in een aantal basiselementen tekort schoten en dat mag niet. We gaven hierdoor veel te gemakkelijk doelpunten weg. Dan kun je wel over tactiek of techniek praten, maar dat heeft weinig zin wanneer de basis niet klopt.”

Volgens Bos heeft Vitesse in Eindhoven de kans zich in veel opzichten te revancheren. Dat moet het dan wel doen zonder een aantal bekende gezichten. Bos mist in Eindhoven, naast de langdurig geblesseerde Ronald Graafland, in elk geval Kolk, Sprockel, Jenner en Büttner. De laatste twee zijn afgelopen woensdag geblesseerd geraakt. Büttner aan zijn enkel, hij moest in de tweede helft gewisseld worden, en Jenner kampt met liesklachten. Kolk (achilles) en Sprockel (enkel) waren de afgelopen twee wedstrijden al niet van de partij. Bij dit viertal voegt zich, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, hoogstwaarschijnlijk Lasse Nilsson. De Zweed begon vrijdag optimistisch aan de training, maar moest al snel afhaken doordat hij opnieuw last kreeg van zijn rug. De aanvaller mocht zich direct melden bij de kraker. Hij ondergaat zaterdagochtend een fitheidtest. Bos is hier niet erg optimistisch over: “Ik verwacht niet dat hij er bij zit.”  Door de vele blessures krijgen andere spelers een kans om zich te bewijzen. Bos wilde de opstelling vrijdagmiddag nog niet vrijgeven. “De spelers weten het zelf nog niet. ” Wel werd duidelijk dat het jonge talent Davy Pöpper voor het eerst dit seizoen op de bank plaatsneemt. Afgelopen maandag speelde hij met Jong Vitesse al verdienstelijk gelijk (0-0, red.) tegen Jong PSV. Het waren Pröpper’s eerste speelminuten sinds weken, nadat de ziekte van Pfeiffer hem een aantal weken aan de kant had gehouden.

Over PSV was Bos duidelijk. “PSV is de belangrijkste kampioenskandidaat. Ze hebben met Affelay, Engelaar en Bakkal op dit moment het beste middenveld van de Eredivisie. Ook de voorzetten van Dzsudzsák zijn levensgevaarlijk. Bij ons zal het verdedigend goed moeten staan.”
Toch ziet Bos er niet tegen op PSV juist op dit moment te treffen. “Je weet vooraf nooit wat beter is, maar wellicht is het in deze fase voor de spelers wat gemakkelijker uit tegen PSV te spelen, dan thuis onder druk tegen een ploeg die laag op de ranglijst staat. Ik verwacht dat PSV ons wel ruimte laat om te voetballen. Dan kunnen de spelers in elk geval laten zien dat ze de basiselementen wel degelijk beheersen. We moeten hoe dan ook karakter tonen en een respectabele wedstrijd neerzetten.”

De wedstrijd begint zaterdag om 19.45 uur en staat onder leiding van de Belgische scheidsrechter Franck de Bleeckere. 

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen