Toptalenten komen naar Arnhem: Aksentijevic en Kakuta

Vitesse heeft zich op de slotdag van de transferwindow versterkt met een tweetal spelers. Gaël Kakuta (21) wordt voor een jaar gehuurd van Chelsea, terwijl Nikola Aksentijevic (19) overkomt van Partizan Belgrado.

Aksentijevic, die maandag al in Arnhem gekeurd werd, zat afgelopen donderdag nog op de bank bij Partizan in de Europa League wedstrijd tegen Tromsö. "Dat was ik de club wel verschuldigd", aldus de rechterverdediger, "ze hebben me de kans gegeven een mooie transfer te maken. Maar omdat we wat blessures hadden, vroegen ze me beschikbaar te zijn. Partizan is een topclub in Servië, maar voor Vitesse te spelen lijkt me toch een stap voorwaarts. Mooie club en wat een geweldig stadion", zei hij tijdens zijn rondgang door GelreDome. Nikola Aksentijevic wacht in eigen land de tewerkstellingsvergunning af. Van Partizan mag hij met de A-selectie blijven meetrainen, tot de documenten gereed zijn.

De Franse jeugdinternational Gaël Kakuta (21-06-1991) werd in 2007 door Chelsea overgenomen van OSC Lille. Hij debuteerde al heel vroeg in het eerste elftal van Chelsea, maar  de echte doorbraak bleef uit. Chelsea verhuurde hem, aan Fulham, Bolton Wanderers en afgelopen seizoen aan het Franse Dijon. "Gaël is een lichtvoetige speler met een geweldige techniek, een fantastisch linkerbeen en een goed oog voor de ruimte en de medespeler", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen. "Hij heeft vaak middenvelder gespeeld, maar kan ook op beide vleugels uit de voeten. We hebben het gevoel dat hij heel goed in het Nederlandse voetbal zal passen, om zo de stap naar de top te maken."

Het is nog niet bekend met welke rugnummers Aksentijevic en Kakuta gaan spelen

image
Nikola Aksentijevic in het shirt van Vitesse

imageGaël Kakuta in het shirt van Chelsea 

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen