In memoriam: Loek Feijen

Op 4 mei jongstleden is oud Vitesse-voetballer Feijen overleden in de leeftijd van 82 jaar. 

imageBij het verscheiden van Loek Feijen gaan de gedachten terug naar de competitie- wedstrijden in de laat vijftiger-, begin zestigerjaren, toen Loek tot de Vitesse-selecties behoorde in de seizoenen 1958 tot en met 1962. In een elftal van illustere Vitessenaren zoals Toon Huiberts, Rinus l’Amie, Evert van der Horst en Leo de Kleermaeker was Loek een technisch bekwame midvoor, een publiekslieveling. En een makkelijk scorende speler. In drie van de vier seizoenen die hij voor Vitesse speelde, werd Loek clubtopscorer met vijftien doelpunten in 1958/1959, zeventien doelpunten in het daaropvolgende seizoen en twaalf doelpunten in het seizoen daarna. Met 49 goals totaal staat Loek nog steeds in de top achttien van Vitesse topscorers aller tijden.  


Loek stond bekend als een echte gentlemen. Hij was recht door zee en met zijn charme zeer voorkomend. Loek trouwde tot twee keer toe met een Oostenrijkse, maar hij bleef lange tijd in Nederland wonen. In Oostenrijk werd wel een huis gebouwd. Voor de vakanties en voor de toekomst. Met de vijf kinderen uit Loek’s eerste huwelijk en de zoon en dochter van Jutta, zijn tweede vrouw, vormden zij een hecht gezin. Ook importeerden zij met succes Oostenrijks porselein. Pas toen de kinderen het huis uit waren vertrokken Loek en Jutta voorgoed naar Söll in Oostenrijk. Via de Nederlandse televisie bleef Loek Vitesse altijd volgen. 

De laatste tijd verbleef Loek in het ziekenhuis in Kufstein, waar hij tot het einde  liefdevol werd verzorgd. 

Wij wensen zijn vrouw Jutta, zijn kinderen, kleinkinderen, overige familie en vrienden veel sterkte toe.

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen