Zakaria Labyad op huurbasis naar Vitesse

Zakaria Labyad wordt voor anderhalf jaar gehuurd van het Portugese Sporting Clube de Portugal. De 20-jarige middenvelder maakte in de zomer van 2012 de overstap van PSV naar Sporting Clube de Portugal. Labyad kwam tot negentien optredens voor de ploeg uit Lissabon.

Labyad doorliep de jeugdopleiding van PSV. De technische begaafde speler maakte 25 februari 2010 op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het betaalde voetbal. Hij mocht tijdens de Europa League wedstrijd tegen Hamburger SV invallen. Drie dagen later volgde zijn competitiedebuut. Labyad speelde 45 competitiewedstrijden voor PSV en scoorde daarin acht keer. 

Technisch directeur Mohammed Allach over de in Utrecht geboren twintiger: “Met Zakaria vergroten wij onze aanvallende mogelijkheden op het middenveld. Het was een proces van de lange adem, maar we zijn blij dat we erin geslaagd zijn om Zakaria voor anderhalf jaar te huren. Hij is een talentvolle speler die is opgeleid in Nederland. Het is een goed teken dat hij er bewust voor kiest om weer in de top van de Eredivisie te spelen. ”

Zakaria Labyad: “Ik ben ontzettend blij en opgelucht dat ik terug naar Nederland kan. De gedachten dat ik weer dagelijks met mijn vrienden en familie kan zijn, geeft me een warm gevoel. In Portugal volgde ik altijd het Nederlands voetbal. Vitesse maakte op mij altijd een hele positieve indruk. De gesprekken die ik samen met mijn begeleider Irchandly Bazoer en Mohammed Allach en Peter Bosz heb gehad waren heel aangenaam. Ik kijk er daarom ook enorm naar uit om onderdeel te worden van een goed draaiende ploeg. Persoonlijk hoop ik snel wedstrijdfit te raken en belangrijk te zijn voor het team.”

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen