Mads Junker kijkt uit naar duel met oude club

Vrijdagavond staat Mads Junker  tegenover zijn voormalige werkgever. In het Parkstad Limburg Stadion ontmoeten Roda JC en Vitesse elkaar in speelronde 5 van de competitie.

Vrijdagavond staat Mads Junker  tegenover zijn voormalige werkgever. In het Parkstad Limburg Stadion ontmoeten Roda JC en Vitesse elkaar in speelronde 5 van de competitie. Voor Vitesse een duel van grote importantie, terwijl Junker uitkijkt naar de ontmoeting met de club waar hij 3,5 jaar speelde en die nog steeds warme gevoelens oproept. In de winter van 2006 maakte Mads Junker de overstap van Denemarken naar Nederland. Met vijftien doelpunten uit twintig wedstrijden zag Vitesse in de 1.86 meter lange spits de zo gewenste doelpuntenmachine. Datzelfde moyenne aan doelpunten maakte Junker niet, een machine was hij evenmin. De sympathieke Deen verwierf zijn populariteit meer door zijn persoonlijkheid, harde werken en positieve uitstraling als voetballer van Vitesse. Op bepaalde momenten stond die zo graag geziene spits er wel, zoals in de play-offs tegen RKC en NEC en niet te vergeten de thuiswedstrijden tegen Ajax.

Mads, je was afgelopen zaterdag aanwezig bij de wedstrijd Vitesse-ADO Den Haag. Hoe heb jij naar die wedstrijd gekeken?
“Ik zat samen met Paul Verhaegh en Theo Janssen te kijken en het was schrikken. Ik had het ook helemaal niet verwacht. Ik zat de eerste wedstrijd (Feyenoord, red.) ook op de tribune, heb de wedstrijd in Heerenveen op televisie gezien en in die wedstrijden zag ik een veel beter Vitesse. ADO Den Haag speelde zaterdag ook niet geweldig, maar zoals Theo Bos al zei, het was een offday. Dit Vitesse kan veel beter.”

Jullie speelden een dag later in de Kuip en verloren met 4-0 van Feyenoord. Volgens de berichten een geflatteerde uitslag?
“Wij hebben van een goede ploeg verloren. Daarbij maakten zijn ook nog eens twee hele mooie doelpunten (De Guzman, red.). Toch hebben wij de kansen gekregen om er meer uit halen. Belangrijker is dat wij probeerden en durfden te voetballen. Het leverde helaas geen punten op, maar de manier waarop was zeker niet slecht.”

Wat is het grootste verschil tussen Vitesse en Roda JC?
“Een verschil is dat Roda meer een team is en hebben we bijvoorbeeld weer laten zien tegen Feyenoord. We willen werken als team om punten te sprokkelen. Onze doelstelling is handhaving en dan moet je ook als een team voetballen. Vitesse daarentegen heeft meer individuele kwaliteit.”

Heb je het gevoel iets te willen bewijzen tegen Vitesse?
“Nee, totaal niet. Ik heb mooie jaren gehad bij Vitesse, heb veel gespeeld en de club doet mij nog veel. Ik bewaar goede herinneringen aan mijn tijd in Arnhem en ken nog steeds veel mensen bij de club. Dus een gevoel van revanche? Nee.”

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen