Beloften boeken terechte zege in Nijmegen

Jong Vitesse/AGOVV heeft maandagavond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen.

Jong Vitesse/AGOVV heeft maandagavond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen. In Nijmegen moest Jong NEC zich de meerdere erkennen in de Arnhemse formatie en ging met 3-1 onderuit. De doelpunten kwamen tot stand via Sinan Kaloglu, Davy Pröpper en Wiljan Pluim. Coach Hans van Arum roemde na afloop de teamprestatie.

Vitesse/AGOVV kwam goed uit de startblokken en met prima combinatiespel kwam Jong NEC er maar nauwelijks aan te pas. Het leidde al vroeg in de wedstrijd tot een 1-0 voorsprong. Rechtsback Giovanni Gravenbeek zette de bal voor en Sinan Kaloglu passeerde doelman Rein Baart met een prachtige halve omhaal. De Nijmeegse formatie zocht naar meer agressie en dat leidde tot enkele opstootjes. Patrick Pothuizen ging in duel met Kevin van Diermen in de fout en had het geluk dat de scheidsrechter beide spelers met geel bestrafte.

Wellicht door de toename aan felheid kreeg de thuisploeg in het laatste kwartier enkele mogelijkheden op de gelijmaker, maar doelman Eloy Room wist de, voornamelijk, afstandsschoten vrij eenvoudig te pareren. Verdediger Pothuizen was het meest dichtbij, maar zijn kopbal schampte de lat. NEC probeerde na rust op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar door scherp verdedigen van de Arnhemmers was het Vitesse dat het meeste aanspraak mocht maken op een treffer. In de 65e minuut was het raak. Nadat even daarvoor een doelpunt van Gino Felixdaal wegens leunen werd afgekeurd, knalde Davy Pröpper prima raak nadat de bal uit een vrije trap van Onur Kaya in de zestien meter bleef liggen.

Enigszins onfortuinlijk kwam Jong NEC vier minuten later terug in de wedstrijd. Doelpuntenmaker Pröpper zou hands hebben gemaakt en Rutger Worm schoot de toegekende strafschop onberispelijk achter Room: 1-2. Het was echter Vitesse dat in de rest van de wedstrijd het meest gevaarlijk was. Een kwartier voor tijd kopte Wiljan Pluim uit een strakke vrije trap van Kaya de verdiende 3-1 tegen de touwen. Hans van Arum zag in de eindfase dat zijn aanvallers de geboden kansen niet voldoende benutten anders had de score hoger kunnen uitvallen. Desondanks was hij zeer tevreden: "De goede teamprestatie heeft tot dit resultaat geleid. Wij waren scherp en agressief vandaag en met compact en uitstekend positiespel hebben we verdiend gewonnen. Je merkt dat de jongens hun kans ruiken en dat zorgt in zijn geheel voor een hoger niveau. Het resultaat en het vertoonde spel was vanavond top."

Jong NEC-Jong Vitesse/AGOVV 1-3 (0-1)
0-1 Kaloglu '6; 0-2 Pröpper '65; 1-2 Worm '69; 1-3 Pluim '75

Jong NEC
Baart, Pothuizen, Kivuvu, Worm, Te Voorde, Tshibamba, Goderie, Nuytinck, Weiser, Grot ('66 Van Dijk), Caermelia.  

Jong Vitesse/AGOVV
Room, Gravenbeek, Van Diermen, Felixdaal, Van der Linden, Jenner ('76 Laghmouchi), Kaya, Pröpper, Pluim, Snijders, Kaloglu.

image
Van Diermen in een opstootje met Pothuizen                                              De Arnhemmers konden evenwel driemaal juichen

 

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen