Jong Vitesse verliest kampioensduel in Rotterdam

Jong Vitesse heeft het duel om het landkampioenschap voor beloftenteams met 3-1 verloren. Het beloftenelftal van trainer John Lammers voetbalde dominant in De Kuip, maar kwam uiteindelijk toch te kort tegen een sterk Jong Feyenoord/Excelsior. Door een eigen doelpunt, een schuiver van Mitchell te Vrede en een schot van Rodny Lopes Cabral werd het 3-0. Sander van de Streek scoorde de verdiende Arnhemse eretreffer. 

image

Hoewel Jong Vitesse in de eerste fase van de wedstrijd de controle had kwam Jong Feyenoord/Excelsior verrassend op voorsprong. Een voorzet van Miquel Nelom kwam ongelukkig tegen het been van aanvoerder Gino Bosz waardoor de bal achter Eloy Room het doel in rolde: 1-0.

Jong Vitesse herstelde zich knap. Na een goede actie van Sander van de Streek stuitte Mo Osman op Jong Feyenoord/Excelsior-doelman Kostas Lamprou. Even later snelde Issa Kallon naar binnen en schoot, maar weer lag Lamprou in de weg. Jong Feyenoord/Excelsior-buitenspeler Joey Sleegers verzuimde de score te verdubbelen, mede omdat Room tot twee keer toe subliem redde.

image

In de 25 ste minuut deed Mohamed Hamdaoui van zich spreken. Een afstandsschot spatte uiteen op de lat. Jong Vitesse bleef domineren al hield Jong Feyenoord/Excelsior vakkundig de schade beperkt. In de 41 ste minuut belandde een kopbal van Vitesse nog op de lat. Toen het duel richting de rust ging, sloeg Jong Feyenoord/Excelsior genadeloos toe. De Rotterdamse ploeg onderschepte de bal en lanceerde John Goossens. De middenvelder legde de bal een tikje breed, waarna Te Vrede simpel de 2-0 kon binnentikken. 

image

Na rust ging het dappere Jong Vitesse op zoek naar de aansluitingstreffer, maar toch sloeg Jong Feyenoord/Excelsior toe. Rechtsback Cabral schoot de bal diagonaal achter Room en gooide daarmee het kampioensduel in het slot: 3-0. Jong Vitesse liet in de 74 ste minuut nog van zich spreken met een snoeihard schot op de paal van Uros Djurdjevic.

image

Een paar minuten voor het einde van het duel scoorde Sander van de Streek de verdiende Arnhemse eretreffer. Na een mooie individuele actie werd het schot van Hamdaoui gepakt door Lamprou. Van de Streek stond op de juiste plek en schoot de rebound in het doel.

De tijd was te kort voor de Arnhemmers om het nog spannend te maken. Zo won Jong Feyenoord, met een aantal eerste elftal spelers in de basis, met 3-1 van Jong Vitesse. Na afloop van het duel namen de spelers van Vitesse de zilveren medaille in ontvangst. Daarna vormden zij een erehaag voor de beloftenkampioen van Nederland: Jong Feyenoord.

image

Jong Feyenoord vs Jong Vitesse 3-1 (2-0)
'8 Bosz (e.d.) 1-0,'44 Te Vrede 2-0, '55 Lopes Cabral 3-0, '86 Van de Streek 3-1

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior
Lamprou, Cabral, Hardeveld, Van Beek, Nelom, Vormer, Bakkal ('67 Dekker), Goossens, Te Vrede, Karsdorp, Sleegers

 Opstelling Jong Vitesse
Room, Beissel, Metalsi, Lieftink ('75 De Kler), Achenteh, Bosz, Kallon ('61 Ennali), Van de Streek, Djurdjevic ('75 Talsma), Osman, Hamdaoui

image


Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen