Chelsea FC wint aantrekkelijk duel vs Vitesse: 1-3

Vitesse heeft haar zesde oefenduel van de voorbereiding met 3-1 verloren van Chelsea FC. De club uit Londen kwam al vroeg op voorsprong en bouwde deze nog in de eerste helft uit naar 0-2. In de tweede helft scoorde oud Vitessenaar Matic de derde Engelse treffer. Djurdjevic kopte vlak voor tijd de Vitesse-treffer tegen de touwen.

image
Jose Mourinho vooraf met Peter Bosz

Vitesse ontving in een goed gevuld GelreDome de Engelse topclub Chelsea FC. De bezoekers uit London traden aan in een sterke opstelling met onder meer nieuwkomers Diego Costa, Filipe Luis en Cesc Fabregas. Nog maar goed en wel begonnen werd Vitesse verrast door een snelle uitbraak van de gasten. Diego Costa sneed in de vierde minuut door de verdediging en legde af op Mohamed Salah: 0-1.

Vitesse beet direct van zich af. De thuisploeg kreeg kansen via Valeri Qazaishvili en Bertrand Traore, maar beide inzetten werden geblokt. Even later schoot Qazaishvili venijnig op doel, maar de Tsjechische doelman van Chelsea FC kon de bal net over de lat tikken. Uit de daaropvolgende corner draaide Zakaria Labyad de bal perfect op het hoofd van Pröpper, die maar net over kopte. 

image
Marco van Ginkel duelleert met Marko Vejinovic

Waar Vitesse de druk opvoerde, kwam Chelsea FC er een enkele keer gevaarlijk uit. Zo ook in de 24 ste minuut. Uit het niets wist Fabregas de 0-2 achter doelman ELoy Room te tikken. Kort na de tweede treffer kon Room in een uiterste poging een schot van Salah keren.

Vitesse herpakte zich knap. Via Labyad en Pröpper werd Traore vrijgespeeld. Zijn schot miste kracht om sluitpost Cech te verrassen. Even later zette Marko Vejinovic met een fantastische trap Kelvin Leerdam voor het doel. Leerdam vond de uitkomende doelman op zijn weg.

image
Bertrand Traore glipt langs Fernado Torres

Na de rust liet Vitesse zien wat het van plan was: snel een treffer maken. Dit lukte bijna, maar schoten van Leerdam, Vejinovic en in derde instantie Traore smoorden. De mooiste actie van de wedstrijd was misschien wel van Labyad. Hij kegelde de bal van dertig meter afstand ongenadig hard op het houtwerk.

image
Davy Pröpper ziet zijn inzet gered worden door doelman Cech

Wat volgde was een aantal wissels. Kevin Diks, Marvelous en Oliinyk betraden het veld. Bij Chelsea FC verliet oud Vitessenaar Van Ginkel in de 67 ste minuut het veld. Een kwartier voor tijd onderschepte Chelsea FC een pass van Guram Kashia. Diego Costa liep alleen op de ingevallen Piet Velthuizen af, maar liet het doelpunt aan Matic: 0-3. Aan het einde van de wedstrijd kwamen er volop verse krachten in het veld en kabbelde de wedstrijd richting het einde.

Vlak voor het einde wist Vitesse ook nog een doelpunt te maken. In de 89ste minuut was het invaller Uros Djurdjevic die vlak na zijn invalbeurt de bal binnen wist te koppen na goed doorkoppen van Leerdam.

image
fotoschrift

Vitesse vs Chelsea FC 1-3 (0-2)
0-1 Mohamed Salah; 0-2 Cesc Fabregas; 0-3 Nemanja Matic; 1-3 Djurdjevic

Scheidsrechter: Kevin Blom
Toeschouwers: 19.273 

Opstelling Vitesse
Room (’46 Velthuizen), Wallace (’63 Diks), Kashia, Van der Heijden, Kruiswijk, Pröpper, Vejinovic (’63 Marvelous), Leerdam, Traore (’63 Oliinyk), Qazaishvili (’87 Djurdjevic), Labyad (’87 Pedersen)

Opstelling Chelsea FC
Cech (’82 Beeney), Azpilicueta, Ivanovic (’82 Chalobah), Filipe Luis (’46 Terry), Cahill (’80 Zouma), Van Ginkel (’67 Romeu), Matic (’80 Boga), Salah (’71 Aké), Fabregas (’76 Baker), Torres, Diego Costa (’80 Solanke)

image
Marco en Davy ruilen na afloop van shirt 

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen