Lasse Nilsson baalt van gemiste kansen

Een avondje Heerenveen heeft Vitesse niet de zo gehoopte eerste overwinning opgeleverd.

Een avondje Heerenveen heeft Vitesse niet de zo gehoopte eerste overwinning opgeleverd. Vitesse aanvaller Lasse Nilsson speelde 81 minuten mee en wist in het stadion waarin hij vaker speelde niet te overtuigen. In het shirt van Heerenveen scoorde de Zweed vaak genoeg, maar in het geelzwarte shirt kon hij het net vanavond niet vinden. De redactie van Vitesse.nl sprak de Zweedse aanvaller direct na de wedstrijd.

 

 

“Wij hebben een aardige wedstrijd gespeeld, maar wij moeten als team meer gebruik gaan maken van de kansen die wij elke wedstrijd krijgen. We hadden hier minimaal een punt moeten pakken tegen Heerenveen. Daarnast geven we veel te gemakkelijk een goal weg. Als wij dan de kansen hadden gemaakt, hadden we hier gewoon drie punten gepakt”, concludeerde een teleurgestelde Nilsson direct na afloop van de verloren wedstrijd.

Tien minuten na de rust kreeg Lasse Nilsson zijn beste kans van de wedstrijd. Aan de rechterkant van het helft snelde hij het strafschopgebied in en schoot de bal diagonaal in. Maar net als de eerste helft keerde keeper Lejsal de bal met de voet. “Ik kan alleen maar zeggen 'complimenten aan de keeper'. Bij de tweede kans dacht ik aan een strafschop. Die verdediger trok mijn shirt bijna uit, ik verdiende daar zeker een penalty. Ik mocht daarna de bal nog wel inschieten, maar er had meer in gezeten”, zei Lasse Nilsson over zijn kans in de 55e minuut van de wedstrijd.

In de 70e minuut bracht trainer Theo Bos een derde spits in het veld. Dalibor Stevanovic verliet het veld en in zijn plaats kwam Sinan Kaloglu. Met drie spitsen wist Vitesse het net ook niet te vinden. “Met het inbrengen van Sinan gingen we niet beter spelen. Doordat we met drie man voorin stonden speelden we vanuit achter veel lange ballen. We hadden de bal rond moeten blijven spelen en hadden we met drie spitsen de kansen af kunnen dwingen.”

Tien minuten later was het Lasse Nilsson zelf die het veld moest verlaten. Hij moest samen met Rogier Molhoek plaatsmaken voor Genaro Snijders en Alexander Büttner. “Ik was zeker teleurgesteld toen ik het bord met nummer negen omhoog zag gaan. Ik was niet moe en had nog door gekund, maar dat is voetbal. De trainer vond dat ik eruit moest."

Volgende week komt ADO Den Haag op bezoek in GelreDome. Dan moet de eerste overwinning van dit seizoen maar thuis worden behaald? “Ja tegen ADO Den Haag thuis moet het nu wel gaan gebeuren.”

 
 

 

 

  

 

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen