Vragen voor Paul van der Kraan en Marc van Hintum

Deze week worden de meest dringende en meest gestelde vragen behandeld door algemeen directeur Paul van der Kraan en technisch directeur Marc van Hintum.

Deze week worden de meest dringende en meest gestelde vragen behandeld door algemeen directeur Paul van der Kraan en technisch directeur Marc van Hintum.

1.    Opeens was het niet meer nodig om de positie van verdedigende middenvelder in te vullen, de positie die slechts enkele maanden geleden nog prioriteit nummer een was bij Marc van Hintum. De selectie is zeker niet slecht, maar wel erg smal en op sommige posities gewoon echt te licht bezet.
MvH: “Ik weet niet waar dit vandaan komt, maar ik heb naar buiten toe volgens mij nooit gezegd dat het aantrekken van een verdedigende middenvelder prioriteit had. Wij hebben juist steeds gezegd dat we die positie in zouden vullen vanuit de huidige selectie en dan doel ik op Molhoek of Verhaegh. Vanaf het begin is het binnen halen van scorend vermogen prioriteit nummer 1 geweest.. De focus lag op de aanval, niet op de verdediging. De laatste opmerking deel ik niet, want voor alle posities hebben we meerdere mogelijkheden.” 

2.    Waarom kwamen onze nieuwe spits en de linksback pas zo laat? Calvin Jong-A-Pin werd slechts enkele dagen voor de start van de competitie aangetrokken.
MvH: “In het geval van Kaloglu lag dat vooral aan de onderhandeltijd. Wij hebben lang en veel gesproken voordat zijn transfer naar Arnhem rond kon worden gemaakt. Hij stond immers nog gewoon onder contract bij Bochum en in eerste instantie waren hun eisen voor ons niet haalbaar. Voor Jong-A-Pin waren we bezig met een andere optie, een Zweedse speler. Toen deze transfer om financiële redenen afketste - hij was te duur - zijn we bij Calvin uitgekomen. Met Heerenveen en Calvin waren we er vrij snel uit.”

3.    Waarom heeft Vitesse niet meer gedaan om het stadion voller te krijgen en dus meer seizoenkaarten te verkopen? Zie het voorbeeld van Roda, bij elke activiteit in Kerkrade en omstreken stonden zij met een stand en met succes. Gaat Vitesse hier nog wat meer mee doen?
Noot redactie: zie antwoord vraag 4.

4.    Waar we eerst gratis nieuws over de club konden krijgen, is dit nu achter slot en grendel gegaan. Op dit moment valt Het Hertogdom ook nog eens zwaar tegen. Vanwaar dan toch dit besluit?
Op de vragen over het functioneren van Het Hertogdom en de stadionbezetting is woensdag 11 augustus een bericht vanuit de club op het Forum van de Fanclub geplaatst. Binnenkort wordt nader ingegaan op beide thema's.

5.    Voorheen werd er vrijwel niets gedaan met onze mening. Hoe garandeert Vitesse dat dit met de ingang van Het Hertogdom wel gaat gebeuren?
PvdK: “De inleiding op de vraag beschouw ik als een persoonlijke opmerking. Als antwoord op de vraag kan ik zeggen dat de mening van de leden van Het Hertogdom bindend is. De leden kunnen het resultaat van bepaalde stemmingen zien. Daar zit geen redacteur tussen.”

6.    Het avontuur van Remco van der Schaaf bij Burnley heeft niet uitgepakt zoals hij verwacht had. Binnen korte tijd verkaste hij naar Bröndby IF. Heeft Vitesse een terugkeer in overweging genomen en waarom wel/niet?
MvH: “Nee, dat hebben we niet. De focus lag zogezegd op scorend vermogen.”

7.    Is er, ten opzichte van vorig seizoen, door Vitesse zelf nog geïnvesteerd in de grasmat. Deze lijkt er namelijk op achteruit gegaan.
MvH: “Was diegene die deze vraag heeft gesteld afgelopen zondag wel in het stadion? Het veld ligt er op dit moment namelijk uitstekend bij! Er is in de zomerstop hard gewerkt om de mat tiptop te krijgen. Misschien doelt de vraagsteller op de enquête die onlangs in VI stond. Die ging over de kwaliteit van de Nederlandse velden en daar kwamen wij inderdaad niet zo goed van af. Maar de enquête is van eind vorig seizoen en toen was het veld een tijdje belabberd. De voormalige grasmeester, Gerrit Geurtsen, is teruggehaald. Misschien heeft dat er iets mee te maken. Hoe dan ook is het veld geen actueel probleem meer.”

8.    Kun of wil je al iets kwijt over het aantal leden dat Het Hertogdom nu telt? Valt dit Vitesse mee of tegen?
Noot redactie: zie antwoord vraag 4.

9.    Net als afgelopen seizoen zijn er nu weer veel verkoopacties beloofd die het stadion voller moeten zien te krijgen. Kun je iets concreter zijn? Wordt het een nieuwe aanpak of gewoon hetzelfde als voorgaande jaren?
Noot van de redactie: zie antwoord vraag 4. Wordt binnenkort vervolgd.

10.    Vitesse heeft zich beschikbaar gesteld voor de pilot van ‘kleedkamer’ TV. Moet de focus niet gewoon op de resultaten liggen en heeft dit dus alleen een commercieel voordeel voor de club? Of zit hier een diepgaandere achterliggende gedachte achter?
PvdK: “Vooropgesteld: de focus ligt op sportieve resultaten! Commercieel levert het bovendien niet zo veel op. De vergoeding dekt de kosten van ongeveer vier maanden Vitesse TV. De belangrijkste beweegreden om hieraan mee te werken is dat we
Vitesse bij supporter in de huiskamer willen brengen. Vandaar ook de naam Vitesse Dichtbij. Het programma is een unieke mogelijkheid een bredere binding én interactie met de achterban te krijgen. Verder willen we graag een eigenzinnige club
zijn, die haar eigen koers vaart. En niet alleen de club vindt dit van belang, ook bij jullie staat de kernwaarde ‘eigenzinnigheid’ op 1, zo blijkt tot nu toe uit de Fanmonitor. In Vitesse Dichtbij zien we een mogelijkheid om deze status verder uit te breiden. En veel draait daarbij om de 24 mannen van Theo Bos.”

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen