Vitesse en NAC Breda spelen gelijk in Goes

Goed spel, geen doelpunten

Goed spel, geen doelpunten
Vitesse en NAC Breda hebben zaterdagmiddag niet weten te scoren in het oefenduel in Goes. Vitesse speelde een prima wedstrijd en liet een goede indruk achter in de eerste serieuze wedstrijd van de voorbereiding. Met het gelijke spel besloot Vitesse het goed verlopen trainingskamp en verliet het even na vijfen Zeeland om terug te keren naar Arnhem.

De wedstrijd begon met een strak schot van Santi Kolk op de voeten van doelman Van Fessem. Aan de andere kant was een balletje van Anthony Lurling een simpele prooi voor Eloy Room. NAC Breda, volgende week al actief in de voorronde van de UEFA Cup, had in de beginfase het meeste balbezit, maar gaandeweg de eerste helft nam Vitesse dit over.

Vitesse speelde met veel druk naar voren en dat leidde tot enkele mogelijkheden. Dalibor Stevanovic schoot een vrije trap naast en Santi Kolk kreeg na 34 minuten de grootste kans. Na mooi te zijn diepgestuurd door Jeroen Drost ramde de aanvaller de bal net over het doel. Pal voor rust had scheidsrechter Pol van Boekel een strafschop moeten toekennen aan Vitesse. Claudemir ging er vandoor, maar een verdediger van NAC raakte de bal overduidelijk met de hand. Er werd niet gefloten en daardoor bleef het na 45 minuten 0-0.

Vitesse startte sterk aan de tweede helft. Het voetbalde prima en Stevanovic was tweemaal gevaarlijk met individuele acties. De voor Nilsson ingevallen Snijders bleek een plaag voor de Bredase verdedigers. Het laatste kwart van de wedstrijd gebruikte Bos om enkele wissels toe te passen. Dat gold ook voor NAC Breda. Beide partijen kwamen niet meer tot scoren.

Theo Bos was na afloop niet ontevreden over het gelijkspel: "We hebben een grote kans wegegeven en zelf vier grote kansen gecreeerd. De verdediging stond goed, met name centraal en verder vond ik Kolk erg scherp en was Claudemir ouderwets op dreef. Lasse Nilsson is, ook tot zijn eigen frustratie, nog niet fit en dat was dan ook te zien. De komende weken kunnen we verder bouwen op wat er nu al staat en zal er meer tactisch-technisch worden getraind. Hoewel er uiteraard ook aandacht blijft voor het conditionele stuk."

Sinan Kaloglu kwam zaterdag niet in actie. De nieuwe aankoop heeft nog geen tewerkstellingvergunning en mag om die reden niet in wedstrijdverband uitkomen.

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen