Vitesse wint ook van Lokomotiv Sofia

Wederom winst Vitesse in voorbereiding

Wederom winst Vitesse in voorbereiding
Vitesse heeft de oefenwedstrijd tegen het Bulgaarse Lokomotive Sofia zaterdag in Angeren winnend afgesloten: 2-1. De ploeg van Theo Bos is daarmee nog ongeslagen in de voorbereidingsperiode. Alleen tegen NAC Breda werd vorige week gelijkgespeeld.

Wel kregen de Arnhemmers de eerste tegengoal te verwerken. Deze viel al in de 6e minuut, uit een standaardsituatie. Op een corner van rechts redde Eloy Room in eerste instantie nog, maar uit de scrimmage die volgde wist Ivan Bandalovski toch te scoren. Vitesse keek daarmee voor het eerst sinds het begin van deze voetbaljaargang tegen een achterstand aan, maar de ploeg liet zich niet van de wijs brengen. Vanaf de aftrap was Vitesse de sterkere en ook na de snelle tegengoal bleven de elf van Bos pressie spelen, waardoor de Bulgaren er nauwelijks aan kwamen.

Er werd constant doorgejaagd en met name het middenveld met Büttner, Jenner, Claudemir en gelegenheidsmiddenvelder Paul Verhaegh gaven de roodzwarten geen centimeter ruimte. De rol van Verhaegh was verrassend. De aanvoerder van Vitesse speelde een puike partij als verdedigende middenvelder en hoofdtrainer Bos gaf na de wedstrijd te kennen dat hij Verhaegh een serieuze optie voor deze positie vindt. Zijn vervanger op de rechtsbackpositie, Frank van der Struijk, deed het eveneens naar behoren, hetgeen de mogelijkheden van Bos alleen maar groter maakt.

In de 30e minuut resulteerde de druk van Vitesse in de verdiende gelijkmaker. Uit een kort genomen corner kopte Sprockel de bal op de lat, waarna Drost in de rebound de doellijn al leek te passeren. Het was echter topscorer van de voorbereiding Genaro Snijders die de bal het laatste tikje gaf: 1-1. Dit was ook de ruststand. Julian Jenner, die in de eerste helft prima op dreef was, moest zich halverwege geblesseerd laten vervangen vanwege fikse blaren. Nicky Hofs, sinds vrijdagavond opnieuw Vitessenaar, kwam voor hem in de plaats. De kleine middenvelder werd met luid applaus ontvangen en speelde alsof hij nooit was weggeweest.

In de tweede helft was voetballend eenzelfde beeld te zien. Vitesse had het initiatief en veruit het meeste balbezit en Loc kwam er geen moment aan te pas. Steeds wanneer de Bulgaren aan de bal kwamen was dat van korte duur, omdat ze net als in de eerste helft direct werden afgejaagd. De dominantie van de Arnhemmers bleek ook uit de kansenverhouding: tien voor Vitesse tegenover twee voor Loc. De wedstrijd werd na verloop van tijd wel iets grimmiger van de kant van de Bulgaren, die er fysiek nog een schepje bovenop gooiden. Veel maakte het voor de verhoudingen op het veld niet uit, want Vitesse liet het niet aankomen op een fysiek gevecht. Het bleef de bal rond spelen en regelmatig waren er dreigende aanvallen, zowel over rechts als over links en ook door het midden, op te tekenen.

Alleen in de laatste bal waren de mannen van Bos wat slordig of gehaast. Toch wist aanvoerder Verhaegh na een oogstrelende combinatie met Onur Kaya over de as van het veld het net te vinden. In de 81e minuut schoof Verhaegh, die zichzelf uitstekend had vrijgelopen, de bal koelbloedig langs de Bulgaarse doelman: 2-1. Dit was tevens de eindstand op sportpark De Poel waar 1.500 toeschouwers aanwezig waren.

Opstelling Vitesse:
Room, Verhaegh, Sprockel (’73 Van der Linden), Drost, Van der Struijk, Claudemir (’79 Kaya), Van Diermen, Kolk (’84 Pluim), Jenner (’46 Hofs), Snijders (’87 Pröpper), Büttner

Blessure update
Rogier Molhoek viel tijdens de warming-up uit met een lichte liesblessure. Omdat de medische staf geen risico wilde nemen, werd Molhoek uit voorzorg aan de kant gehouden.
Piet Velthuizen, die last had van rugklachten, trainde zaterdag vol mee met de groep. Daarmee is de eerste doelman weer wedstrijdfit. Ook Lasse Nilsson, eveneens geblesseerd aan zijn rug, kan vanaf maandag weer zwaardere arbeid gaan verrichten. Zijn kwetsuur herstelt voorspoedig, al trainde de Zweed zaterdag nog wel individueel.

Sinan Kaloglu wordt ondertussen ook steeds fitter. Op de trainingen maakt de Turk een sterke indruk. Echter, zijn tewerkstellingsvergunning laat nog even op zich wachten, waardoor de spits tegen Loc opnieuw vanaf de tribune moest toekijken. Technisch directeur Marc van Hintum verwacht dat de papieren komende week binnen zullen zijn, hetgeen zou betekenen dat Kaloglu mogelijk dinsdag in Apeldoorn en anders volgende week zaterdag tegen Fortuna Düsseldorf zijn opwachting kan maken.

Dalibor Stevanovic heeft last van zijn voet, maar de blessure is niet ernstig. De medische staf verwacht sowieso dat alle spelers, behalve de langer geblesseerden Graafland en Van der Sman, komende week inzetbaar zijn.

Theo Bos toonde zich na afloop tevreden met het resultaat en het vertoonde spel van zijn spelers: “We hadden afgesproken dat we vol pressie zouden gaan spelen. Van te voren wisten we dat Loc een fysiek sterke ploeg was en daar zijn we goed mee om gegaan. Verdedigend stond het opnieuw prima, we hebben weinig weggegeven en zelf veel gecreëerd. Dat kwam omdat we steeds goed tussen de linies speelden en vaak de juiste keuzes maakten. Ik ben dan ook tevreden met de wijze van voetballen, maar niet met het aantal doelpunten. We hadden er meer kunnen maken en wanneer we vaker scoren maken we het onszelf makkelijker.”

Over Hofs zei Bos nog: “Ik ben blij dat Nicky er weer bij is. Hij heeft de laatste tien dagen niet veel gedaan en daarom moet hij de komende weken flink aanpoten. Ik schat dat hij momenteel op 60, 70% zit.”

Hofs zelf was ook blij met zijn terugkeer: “Voor mijn gevoel ben ik eigenlijk nooit weggeweest en het voelt heel prettig om weer te kunnen voetballen. Ik had een vrije rol en dat is altijd lekker spelen. Sowieso ken ik de meeste spelers nog van vorig seizoen, dus wennen hoef ik niet. Alles is vertrouwd, ik moet nu alleen zo veel mogelijk wedstrijden spelen.“
 

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen