Maikel van der Werff op weg naar Vitesse

Vitesse versterkt zich komende zomer met Maikel van der Werff. De 25-jarige verdediger komt van PEC Zwolle, waar hij sinds januari 2013 onder contract stond. Zijn verbintenis in Zwolle loopt op 30 juni 2015 af. Van der Werff werd woensdagmiddag medisch gekeurd en tekent vanmiddag in Arnhem een contract tot juni 2019.

Van der Werff is geboren in Hoorn en speelde 72 wedstrijden in het eerste elftal val FC Volendam waarin hij elf keer scoorde. Afgelopen seizoen won Van der Werff met PEC Zwolle de KNVB beker en dit seizoen de Johan Cruijff Schaal. Ook kwam hij tweemaal uit in de Europa League. De centrale verdediger speelde bij PEC Zwolle 52 wedstrijden op het hoogste niveau en was goed voor drie treffers.

Mo Allach, technisch directeur van Vitesse, is blij met de komst van Van der Werff naar Arnhem. "Maikel heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een betrouwbare en goed voetballende centrale verdediger. Met het oog op de toekomst is hij een welkome versterking voor de selectie. Wij hebben hem de afgelopen maanden intensief gevolgd en zijn onder de indruk geraakt van zijn ontwikkeling en mogelijkheden."

image

Reacties (38)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Goed bezig, een degelijke versterking waar we heel veel plezier kunnen van hebben.

beter!!<br /> Mooi om te zien dat Vitesse gewoon vist in de selectie van de (sucessvolle) middenmoot-clubs.<br /> en weer een transfervrije speler, dus dat scheelt ook enorm!!<br /> ben benieuwd of hij volgend seizoen Jari een beetje fatsoenlijk kan vervangen.<br />

Leuke speler ..weer transfer vrij altijd goed.met Jan Arie en mori met aflopende contracten ook noodzakelijk om cv er bij te halen . Dus goed door gepakt door bestuur mag ook wel eens gezegd worden.En voor alle criticasters het is ook weer een Nederlander en niet gehuurd .<br /> En verder door met jeugd en wachten op buitenkansjes ?

Degelijke vervanger voor vdheijden. Denk dat je er niet mee op achteruit gaat. Ook niet vooruit, daar is hij de laatste tijd te matig voor. De foto van de medische keuring is alleen niet al te smakelijk;p beter dat ze hem pas bij het contract fotograferen.<br />

<span class="blockquote">Leuke speler ..weer transfer vrij altijd goed.met Jan Arie en mori met aflopende contracten ook noodzakelijk om cv er bij te halen . Dus goed door gepakt door bestuur mag ook wel eens gezegd worden.En voor alle criticasters het is ook weer een Nederlander en niet gehuurd .<br /> En verder door met jeugd en wachten op buitenkansjes ? </span><br /> <br /> Moeten het per se alleen maar nederlanders zijn dan? Vitesse gaat ajax achterna qua beleid. Qua jeugdbeleid is dat natuurlijk een voorbeeld, alleen hoop ik dat wij betere 1ste elftal aankopen doen dan Ajax, want dat is niet bepaald een voorbeeld.

Hebben we ook meteen weer een vrijetrappenspecialist in huis voor het geval Vejinovic vertrekt. In de kleine ruimte misschien voetballend wat minder dan Van der Heijden, maar daarentegen wel veel meer een vent in de fysieke duels. Heb er wel vertrouwen in dat dit een goede versterking gaat zijn. En positief dat spelers nog van PEC naar Vitesse willen gezien het afgelopen anderhalf jaar, met de uitstekende prestaties van PEC en mindere prestaties van Vitesse. Al zal dat ook deels door het financiële plaatje komen lijkt me.

<span class="blockquote">Leuke speler ..weer transfer vrij altijd goed.met Jan Arie en mori met aflopende contracten ook noodzakelijk om cv er bij te halen . Dus goed door gepakt door bestuur mag ook wel eens gezegd worden.En voor alle criticasters het is ook weer een Nederlander en niet gehuurd .<br /> En verder door met jeugd en wachten op buitenkansjes ? <br /> <br /> Moeten het per se alleen maar nederlanders zijn dan? Vitesse gaat ajax achterna qua beleid. Qua jeugdbeleid is dat natuurlijk een voorbeeld, alleen hoop ik dat wij betere 1ste elftal aankopen doen dan Ajax, want dat is niet bepaald een voorbeeld.</span><br /> <br /> Feyenoord lijkt me een beter voorbeeld qua percentage Nederlanders in het eerste elftal. En qua jeugdbeleid minstens gelijkwaardig aan Ajax.

Zeer goeie aankoop voor Vitesse, mijn complimenten aan Mo Allach die zo kordaat heeft gehandeld en in zo'n vroeg stadium deze speler (transfervrij) heeft gehaald, <br /> <br /> Ajax betaalt miljoenen voor vd Hoorn, slim Vitesse haalt een soortgelijke speler (misschien wel sterker) transfervrij !! Hulde aan bestuur.

Ik ken vd werff niet genoeg om te kunnen oordelen. Maar een goede centrale verdediger kunnen we zeker gebruiken. Ook goed om hem voor 4 jaar vast te leggen. Nu die huurlingen maar terug sturen. Dan kunnen onze eigen jongens weer een kans krijgen. Als traore zo blijft spelen als hij nu speelt mag hij wel een jaartje blijven. De rest enkele reis terug ook labyad mag vertrekken. Als hij er niet was geweest had darri misschien bij ons in de basis gestaan. <br />

Prima versterking dit nu als de donder Oar van utrecht ook vastleggen aangezien die ook transfervrij is aan het einde van het seizoen.

Dit een een uitstekende versterking. Mooi dat hij zo kan worden binnengehaald. Vind het een zeer degelijke centrale verdediger die een eventueel vertrek van VD Heijden zonder probleem opvangt.<br /> <br /> Welkom bij onze prachtige club Maikel!

Mooi. Basisspeler in een aanvallend ingesteld elftal. Op goed moment binnengehaald. Inderdaad prima gehandeld door Allach en zijn team.

Twente speelt zondag met een verzwakte achterhoede. Een schorsing en een blessure. Daar moeten we van profiteren.

<span class="blockquote">...Nu die huurlingen maar terug sturen. Dan kunnen onze eigen jongens weer een kans krijgen. Als traore zo blijft spelen als hij nu speelt mag hij wel een jaartje blijven... <br /> </span><br /> ben je er wel van bewust als Traore volgend seizoen weer naar Arnhem komt, dat het dan einde Uros is.<br /> dan liever een goede huurling op de plek van Labyad en Uros zijn basisplaats geven (mits er een betere spits gehaald kan worden). als de teamgeest en mentaliteit van Uros volgend seizoen niet in orde is, dan heeft het te lang geduurd en zal je hem van de hand moeten doen.<br /> verwacht eigenlijk dat hij wel klaargestoomd is dan. is nu al veel stabieler dan vorig seizoen! z'n fysieke kwaliteiten ligt het iig niet aan.

Goed bezig, Vitesse

<span class="blockquote">Degelijke vervanger voor vdheijden. Denk dat je er niet mee op achteruit gaat. Ook niet vooruit, daar is hij de laatste tijd te matig voor. De foto van de medische keuring is alleen niet al te smakelijk;p beter dat ze hem pas bij het contract fotograferen.<br /> </span><br /> <br /> Maar wat is er onsmakelijk aan die foto dan...!?<br /> Goed gedaan door Vitesse inspelen op het vertrek van evt spelers.

<span class="blockquote">Leuke speler ..weer transfer vrij altijd goed.met Jan Arie en mori met aflopende contracten ook noodzakelijk om cv er bij te halen . Dus goed door gepakt door bestuur mag ook wel eens gezegd worden.En voor alle criticasters het is ook weer een Nederlander en niet gehuurd .<br /> En verder door met jeugd en wachten op buitenkansjes ? <br /> <br /> Moeten het per se alleen maar nederlanders zijn dan? Vitesse gaat ajax achterna qua beleid. Qua jeugdbeleid is dat natuurlijk een voorbeeld, alleen hoop ik dat wij betere 1ste elftal aankopen doen dan Ajax, want dat is niet bepaald een voorbeeld.</span><br /> Moeten het perse Nederlanders zijn dan? Nee niet perse, zodra je voor het zelfde geld een buitenlander kan halen die beter is dan moet je daar voor kiezen. Het probleem is echter wel dat er in de Eredivisie veel matige buitenlandse spelers lopen. Kijk alleen al bij Vitesse, wat voegen Achenteh, Labyad, Mc eacran, Dauda en vooral Wallace nou toe? Voor deze spelers zijn er betere en goedkopere opties in de Eredivisie, Jupiler League en de eigen jeugd te vinden. Ik zie dus liever een Van der Werf komen dan weer een overschat buitenlands Chelsea talentje dat alleen maar in de weg loopt

Achenteh en Labyad zijn gewoon Nederlanders natuurlijk. Geboren en getogen hier.

<span class="blockquote">Leuke speler ..weer transfer vrij altijd goed.met Jan Arie en mori met aflopende contracten ook noodzakelijk om cv er bij te halen . Dus goed door gepakt door bestuur mag ook wel eens gezegd worden.En voor alle criticasters het is ook weer een Nederlander en niet gehuurd .<br /> En verder door met jeugd en wachten op buitenkansjes ? <br /> <br /> Moeten het per se alleen maar nederlanders zijn dan? Vitesse gaat ajax achterna qua beleid. Qua jeugdbeleid is dat natuurlijk een voorbeeld, alleen hoop ik dat wij betere 1ste elftal aankopen doen dan Ajax, want dat is niet bepaald een voorbeeld.<br /> Moeten het perse Nederlanders zijn dan? Nee niet perse, zodra je voor het zelfde geld een buitenlander kan halen die beter is dan moet je daar voor kiezen. Het probleem is echter wel dat er in de Eredivisie veel matige buitenlandse spelers lopen. Kijk alleen al bij Vitesse, wat voegen Achenteh, Labyad, Mc eacran, Dauda en vooral Wallace nou toe? Voor deze spelers zijn er betere en goedkopere opties in de Eredivisie, Jupiler League en de eigen jeugd te vinden. Ik zie dus liever een Van der Werf komen dan weer een overschat buitenlands Chelsea talentje dat alleen maar in de weg loopt</span><br /> <br /> Volgens mij zijn labyad en achenteh wel nederlands ondanks dat ze voor het marokkaanse elftal hebben gekozen. Bovendien zijn er ook heel wat nederlandse flops te noemen. Het komt allemaal aan op goed scouten, want zowel in het binnen- als in het buitenland zijn goede spelers en flops te vinden.

<span class="blockquote">Degelijke vervanger voor vdheijden. Denk dat je er niet mee op achteruit gaat. Ook niet vooruit, daar is hij de laatste tijd te matig voor. De foto van de medische keuring is alleen niet al te smakelijk;p beter dat ze hem pas bij het contract fotograferen.<br /> <br /> <br /> Maar wat is er onsmakelijk aan die foto dan...!?<br /> Goed gedaan door Vitesse inspelen op het vertrek van evt spelers.</span><br /> <br /> Nja 'onsmakelijk' is niet de juiste terminologie. Ik bedoel dat ze beter een foto van hem in een vitesse shirt kunnen tonen, in een ziekenhuis bij medische keuring vind ik toch niet zo'n vrolijke atmosfeer.

<span class="blockquote">Achenteh en Labyad zijn gewoon Nederlanders natuurlijk. Geboren en getogen hier.</span><br /> Ik vind dat iedereen maar 1 nationaliteit kan hebben. Achenteh en Labyad komen beide uit voor Marokko wat alleen kan wanneer je een Marokkaans paspoort hebt. Vandaar dat ik hen beide in het rijtje buitenlandse spelers zet. Niet dat daar iets op tegen is overigens

Er zijn een paar hele goede spelers vanaf de zomer transfervrij. Als vitesse goed doorpakt kan het een stabiele top 5 club worden. Duplan is transfervrij, Nikolic is transfervrij, Poulsen van Az is transfervrij, Darko lazovic is transfervrij(top vervanger voor ibarra).

Duplan is veel te blessuregevoelig.

<span class="blockquote"><br /> ben je er wel van bewust als Traore volgend seizoen weer naar Arnhem komt, dat het dan einde Uros is.<br /> </span><br /> <br /> Hier heb je wel een punt.. Peter Bosz kiest voor voetbal, dus ook in de spits. Ik hoop dat Uros meer minuten krijgt en zich ook op rechts of linksbuiten ineens ontpopt als doelgerichte goaltjesdief. Dan komt hij eerder in de plannen van Bosz voor indien Traore blijft. En dat laatste heb ik al voorzichtig horen doorsijpelen... Chelsea is erg tevreden over zijn ontwikkeling, maar ziet nog niet direct een meerwaarde in een volgende club voor zijn groei komend jaar. Dat inzicht deel ik wel. Hij is nog niet zo ver gerijpt als Atsu, Kalas of van Aanholt waren toen ze vertrokken hier. Vitesse heeft Traore nog genoeg te bieden.<br /> Los van dat alles hoop ik heel erg op een spectaculaire definitieve doorbraak van Uros Djurdjevic bij Vitesse. Als hij in vorm is ben ik in ieder geval een fan die alleen voor hem al naar het stadion komt.. Heerlijke rauwe voetballer. Pure wilskracht.

<span class="blockquote">Duplan is veel te blessuregevoelig.</span><br /> <br /> Ja heb je wel gelijk in, maar hij kan wel heel aardig ballen voor een transfervrije speler.

Echt een hele goeie aanwinst ! Goed gehandeld van Vitesse. Een speler die past in het spel wat Vitesse (Bosz) wil spelen. Kan meevoetballen maar ook verdedigen. Top !

Prima werk vitesse nu doorpakken

<span class="blockquote">Er zijn een paar hele goede spelers vanaf de zomer transfervrij. Als vitesse goed doorpakt kan het een stabiele top 5 club worden. Duplan is transfervrij, Nikolic is transfervrij, Poulsen van Az is transfervrij, Darko lazovic is transfervrij(top vervanger voor ibarra).</span><br /> <br /> Darko Lazovic, Oar en Poulsen graag...

<span class="blockquote">Er zijn een paar hele goede spelers vanaf de zomer transfervrij. Als vitesse goed doorpakt kan het een stabiele top 5 club worden. Duplan is transfervrij, Nikolic is transfervrij, Poulsen van Az is transfervrij, Darko lazovic is transfervrij(top vervanger voor ibarra).</span><br /> <br /> Welke Nikolic bedoel jij? Stefan of Nemanja..

Vergeet het maar deze spelers komen echt niet, of er moet een wonder gebeuren op het eind van de zomer- transfer periode. Wel denk ik dat we met andere spelers wel eens heel vroeg kunnen worden verrast.

Is Mo Allach hier in een keer de man.<br />

<span class="blockquote">Vergeet het maar deze spelers komen echt niet, of er moet een wonder gebeuren op het eind van de zomer- transfer periode. Wel denk ik dat we met andere spelers wel eens heel vroeg kunnen worden verrast.</span><br /> <br /> Ja, ik denk dat 90% van de selectie wel compleet is in het zomertrainingskamp. De aanvulling uit Londen zal zoals ieder jaar pas eind september pas helemaal duidelijk zijn. Traore zal als hij blijft na de jaarlijkse trainingsweek in Londen wel aansluiten vóór de start van de competitie. <br /> Bosz zal wel blijven, want een tijd geleden stond in de krant te lezen dat Vitesse geen aankopen zou doen zonder duidelijkheid te hebben over de trainer voor komend seizoen.

<span class="blockquote">Er zijn een paar hele goede spelers vanaf de zomer transfervrij. Als vitesse goed doorpakt kan het een stabiele top 5 club worden. Duplan is transfervrij, Nikolic is transfervrij, Poulsen van Az is transfervrij, Darko lazovic is transfervrij(top vervanger voor ibarra).<br /> <br /> Welke Nikolic bedoel jij? Stefan of Nemanja.. </span><br /> Hij bedoeld ongetwijfeld Nemanja van Videoton.

<span class="blockquote">Als vitesse goed doorpakt kan het een stabiele top 5 club worden. Duplan is transfervrij, Nikolic is transfervrij, Poulsen van Az is transfervrij, Darko lazovic is transfervrij(top vervanger voor ibarra).<br /> </span><br /> Lazovic heeft nu toch getekend voor een club in China?

<span class="blockquote">Er zijn een paar hele goede spelers vanaf de zomer transfervrij. Als vitesse goed doorpakt kan het een stabiele top 5 club worden. Duplan is transfervrij, Nikolic is transfervrij, Poulsen van Az is transfervrij, Darko lazovic is transfervrij(top vervanger voor ibarra).<br /> <br /> Welke Nikolic bedoel jij? Stefan of Nemanja.. </span><br /> <br /> Zoals street50 al zei Nemanja Nikolic van Fc videoton. Is al vaker in beeld geweest bij vitesse en scoorde vorig jaar tegen psg en dit jaar nog tegen rusland. Loopt verder 1 op 1 in de competitie. Als dauda weggaat wat mogelijk is dan is hij een veel betere vervanger. Kan je met djurdjevic en nikolic volgend seizoen in, 2 verschillende spitsen.

<span class="blockquote">Als vitesse goed doorpakt kan het een stabiele top 5 club worden. Duplan is transfervrij, Nikolic is transfervrij, Poulsen van Az is transfervrij, Darko lazovic is transfervrij(top vervanger voor ibarra).<br /> <br /> Lazovic heeft nu toch getekend voor een club in China?</span><br /> <br /> Niet verwarren met DanKo Lazovic die bij vitesse in het verleden heeft gespeeld. Ik bedoel een van de grootste talenten van servie Darko met een r lazovic. Is vergelijkbaar met filip kostic maar dan rechtbenig. Heeft snelheid goed schot en goede techniek. Daarnaast transfervrij en aanvoerder van rode ster. Ideale vervanger voor ibarra. Grote clubs gaan hier achteraan kan ik je verzekeren.