Veel Vitessenaren opgeroepen voor interlands

Voor een aantal Vitesse-spelers staat het vizier komend weekend op interlandvoetbal. De opgeroepen Vitessenaren vertegenwoordigen hun land in zowel kwalificatieduels als oefeninterlands.

EK-kwalificatie 
Drie Vitesse-spelers gaan voetballen in de strijd om kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk. Denys Oliinyk neemt het met Oekraïne op tegen Spanje. Vier dagen later speelt Oekraïne een vriendschappelijke wedstrijd tegen Letland. Guram Kashia en Valeri Qazaishvili spelen met Georgië eerst een oefeninterland tegen Malta en ontvangen vier dagen later wereldkampioen Duitsland. Dat duel staat in het teken van kwalificatie voor het EK.

Oranje O19
Bondscoach Aron Winter van het Nederlands elftal onder 19 jaar heeft Kevin Diks toegevoegd aan zijn selectie. Diks vervangt de geblesseerde Hidde ter Avest van FC Twente. De rechtsback van Vitesse stond eerder op de stand-by lijst. 

Nederland speelt komende week in Harkema en Assen een mini-toernooi met Servië, Noorwegen en Zwitserland in de eliteronde van het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap. De winnaar van het mini-toernooi plaatst zich met zes andere groepswinnaars en gastland Griekenland voor het eindtoernooi dat van 6 tot 19 juli 2015 plaatsheeft. 

Oranje O19 vs Servië O19 (26/3, 19.00 uur, Harkemase Boys)
Oranje O19 vs Noorwegen O19 (28/3, 17.00 uur, Achilles 1894 Assen)
Oranje O19 vs Zwitserland O19 (31/3, 19.00 uur, Harkemase Boys)

Vriendschappelijk
Uros Djurdjevic is geselecteerd voor Servië onder-21. De spits en topscorer van Jong Vitesse neemt het op tegen de leeftijdsgenoten van Zweden en Italië. Beide wedstrijden zijn vriendschappelijk.

Buiten Europa
Op 30 maart spelen  Rochdi Achenteh en Zakaria Labyad met Marokko een vriendschappelijk duel tegen Uruguay. Renato Ibarra speelt met zijn land Ecuador eerst een uitwedstrijd tegen Mexico, en reist vervolgens door naar de Verenigde Staten voor een ontmoeting met Argentinië. Beide wedstrijden zijn vriendschappelijk. Ook Bertrand Traore reist af naar Burkina Faso voor een vriendschappelijk duel.

Reacties (1)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

dat zijn een hoop airmiles. hoop dat de heren succesvol, maar vooral fit terugkomen.<br /> gaan pittige wedstrijden worden met Heerenveen hijgend in de nek en AZ binnen bereik.<br /> spannende weken voor plekken 4,5,6


Inloggen en reactie plaatsen