Kevin Diks en Oranje O19 naar EK in Griekenland

De interlands voor Vitessenaren zitten er op. Verschillende Vitesse-spelers zijn, met wisselende resultaten, in actie gekomen voor hun land. Woensdag heeft de selectie een vrije dag, donderdag staat het vizier bij iedereen weer op het thuisduel tegen FC Groningen.

Kevin Diks kwam deze week met Oranje O19 in actie. De rechtsback stond in het duel tussen Oranje O19 en Noorwegen O19 (1-1) in de basis. Twee dagen eerder speelde Oranje O19 in Assen tegen Servië. Dat duel, waarin Diks op de bank bleef, eindigde in een 1-0 overwinning voor Oranje. Dinsdag speelde Oranje O19 haar laatste duel. Op het terrein van Harkemase Boys won Nederland met 4-0 van de leeftijdsgenoten van Zwitserland. Oranje heeft zich als nummer één van de poule gekwalificeerd voor het EK 2015 in Griekenland.

De interlandperiode begon voor Guram Kashia en Valeri Qazaishvili vorige week woensdag. Zij speelden met Georgië een vriendschappelijke wedstrijd tegen Malta. De wedstrijd eindigde in 2-0. De tweede treffer kwam op naam van Vako, die in de 64ste minuut was ingevallen voor oud-Vitessenaar Giorgi Chanturia. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland verliep voor de Georgiërs echter minder goed. Ze verloren thuis met 0-2 van regerend wereldkampioen Duitsland. Thomas Müller en Marco Reus maakten namens Duitsland de doelpunten. Kashia stond 90 minuten in het veld, Vako kwam opnieuw als invaller in het veld.

imageVrijdag speelde het Oekraïne van Denys Oliinyk in en tegen Spanje. De Spanjaarden, tegenstander van Nederland vanavond (dinsdag), wonnen het EK-kwalificatieduel met 1-0 door een doelpunt van Alvaro Morata. Dinsdag 31 maart oefende Oekraïne tegen Letland. Dit duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Ook Uros Djurdjevic speelde vrijdag een wedstrijd . De Servische spits was invaller in het duel tussen Italië O21en Servië O21. De Italianen wonnen het duel met 1-0. Maandag kon Servië O21 zich revancheren, maar er werd wederom met 1-0 verloren. Dit keer was Zweden O21 te sterk. Djurdjevic kwam opnieuw als invaller binnen de lijnen. Beide duels waren vriendschappelijk.

Zaterdag was het de beurt aan Zakaria Labyad en Rochdi Achenteh. Met  Marokko speelden zij de vriendschappelijke wedstrijd tegen Uruguay. De Zuid-Amerikanen waren net te sterk voor Marokko. Door een penalty van Edison Cavani eindigde de wedstrijd in 0-1. Labyad werd in de 65ste minuut gewisseld, Rochdi Achenteh bleef de hele wedstrijd op de bank.

Een dag later stond de wedstrijd tussen Mexico en Ecuador op het programma. Renato Ibarra, geselecteerd voor Ecuador, kwam in het door Mexico met 1-0 gewonnen duel niet aan speelminuten toe. Woensdag verloor Ecuador in de Verenigde Staten met 2-1 van Argentinië. 

Reacties (3)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

Guram Kashia en Vako hebben weer meer ervaring opgedaan in hun wedstrijd tegen regerend wereldkampioen Duitsland.Er werd wel verloren met 0-2, maar dat was beslist geen schande tegen deze opponent. Kevin Diks kwalificeerde zich met Oranje O19 naar EK in Griekenland. Zulke wedstrijden zijn nodig voor zo'n speler om hem de nodige ervaring op te laten doen en naar een hoger niveau te tillen.
Bij Vitesse is hij al niet meer weg te denken op de rechtsbackpositie. Kevin is een groot talent, die bij Vitesse kan uitgroeien tot A-international. Bovendien ben ik van mening, dat Davy Pröpper als spelverdeler bij Oranje ook niet zou misstaan. Jammer, dat Guus Hiddink alleen maar oog heeft voor Ajax, PSV-spelers en spelers uit de buitenlandse competitie! Ik ben bang, dat we daar de kwalificatie
door gaan missen, ondanks de 2-0 winst in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje!

Zonde dat een Propper er niet bij was.
Deze is toch beter als menig ander.
Voor Diks is het nog te vroeg ( het gaat goed met hem),maar mogen er zuinig op zijn op zo'n talent.
Hiddink selecteerde alleen maar Pisvee spelers zelfs die appelvla die in griekenland ook niets kapot maakt.
Een paar jonge spelers doorgeschoven naar de selectie voor volgend seizoen,prima zodat we een keer van dat we chelsea af komen.

Dan zul je eerst een investeerder moeten vinden die de aandelen overneemt, wil je van Chelsea af komen. Momenteel kunnen we niet zonder Chelsea met het verlies dat we jaarlijks nog maken en wat gedicht wordt door Abramovich via stroman Chygrinski.


Inloggen en reactie plaatsen