UPDATE: Wallace vrij en niet vervolgd

Wallace maakt zaterdag geen deel uit van de wedstrijdselectie van Vitesse voor het duel met Excelsior in Rotterdam. De Braziliaanse verdediger werd afgelopen nacht aangehouden in het centrum van Arnhem op verdenking van een strafbaar feit.

Op basis van het feit dat hij binnen 48 uur voor een wedstrijd in het uitgaansleven verkeerde heeft de leiding van Vitesse besloten Wallace zaterdag buiten de ploeg te houden en hem de maximale geldboete op te leggen.

Update: vrijdag 10 april, 17.50 uur

Vitesse-speler Wallace is vanmiddag door de politie vrijgelaten met de mededeling dat hij niet zal worden vervolgd. Afgelopen nacht werd hij in het centrum van Arnhem gearresteerd op verdenking van een strafbaar feit. Er is geen aangifte gedaan en om die reden ziet het Openbaar Ministerie af van ambtshalve vervolging. Het onderzoek is hiermee afgesloten.

Vitesse spreekt op korte termijn met Wallace om zijn kant van het verhaal te horen. De maatregel die vanochtend aan hem werd opgelegd door de club, verwijdering uit de selectie voor de wedstrijd tegen Excelsior en de maximale geldboete vanwege een overtreding van de gedragscode voor selectiespelers, blijft gehandhaafd.