Aanvoerdersavond bij Vitesse

Vitesse organiseerde, in nauwe samenwerking met ‘De Aanvoerders’, een initiatief van Meer Dan Voetbal, vrijdagavond een Aanvoerdersraad voor ruim vijftig Aanvoerders uit het amateurvoetbal. De aanvoerdersavond vond plaats op de trainingsaccommodatie van Vitesse op Papendal.

Een Aanvoerdersraad is een inspirerende sessie, waarbij voetballers met elkaar in gesprek gaan over het thema sportiviteit en respect en de rol die voetballers hierbij spelen. Aanvoerder Guram Kashia vertelde in een videoboodschap hoe hij sportiviteit en respect zelf toepast bij Vitesse. Een aantal spelers van Jong Vitesse en enkele jeugdtrainers begeleidden de diverse subgroepen tijdens de inspiratiesessie. Aan het eind van zo’n sessie gaan de spelers naar huis met nieuwe inspiratie om sportiviteit en respect binnen hun vereniging en team naar een hoger niveau te tillen.

image

De Aanvoerders is een initiatief van oud-voetballers Ruud Gullit, Aron Winter, Ben Wijnstekers en Arthur Numan. De Eredivisie, Jupiler League, KNVB en stichting Meer dan Voetbal steunen het verbond. Iedereen die van voetbal houdt kan zich bij ‘De Aanvoerders’ aansluiten, dus ook als je geen aanvoerder bent. Het is een verbond van voetballers en voetballiefhebbers die hun verantwoordelijkheid nemen en zich inzetten voor de positieve beleving van de sport. Hiertoe hebben ‘De Aanvoerders’ een platform opgezet om suggesties die daartoe bijdragen met elkaar te delen en landelijk uit te rollen.

Vitesse hecht veel waarde aan sportiviteit en respect op en rondom het veld. Op sociaal maatschappelijk gebied wordt er vanuit Vitesse Betrokken veel aandacht geschonken aan het thema sportiviteit en respect. Zo worden er lessen gegeven op het voortgezet onderwijs en is bij Vitesse Hattrick positief gedrag een manier om extra punten te halen voor de deelnemers. 

Kijk voor meer informatie op www.deaanvoerders.nlwww.facebook.com/deaanvoerders en op twitter via @DeAanvoerders en #DeAanvoerders. Meer informatie over de activiteiten van Vitesse Betrokken is te vinden op Vitesse.nl/betrokken.

image

Reacties (0)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.


Inloggen en reactie plaatsen