Captain Guram Kashia speelt 150e duel voor Vitesse

Captain Guram Kashia speelt tegen Feyenoord zijn 150e eredivisieduel in het shirt van Vitesse. Op 18 september 2010 maakte de verdediger zijn debuut tegen NAC Breda. Kashia kreeg in de voorbereiding op het seizoen 2011|2012 de aanvoerdersband van toenmalig trainer John van den Brom. Zondag speelt de captain met een speciale aanvoerdersband.

VitesseTV sprak met Kashia in aanloop naar zijn 150e duel. Een mooie mijlpaal voor de centrale verdediger en captain van het team. "Ik ben iemand die binnen en buiten het veld andere mensen graag wil helpen. Dat is eigenschap voor een goede aanvoerder. Ik heb veel aanvoerdersbanden die speciaal voor mij zijn bewaard", zei Kashia tegenover VitesseTV.

De aanvoerdersband waar Kashia zondag tegen Feyenoord mee speelt heeft hij zelf ontworpen. "Mijn idee was om alle namen met wie ik de afgelopen jaren heb doorgebracht bij Vitesse op de band te zetten."

image

Reacties (17)

Vitesse is niet aansprakelijk voor de reacties die geplaatst worden op de website en behoudt het recht in te grijpen waar nodig. De redactie hoopt dat supporters bij het posten hun gezond verstand gebruiken. Heb respect voor iedereen, zowel binnen als buiten Vitesse. Voor meer informatie omtrent de regels over het geven van reacties op nieuwsberichten, ga naar www.vitesse.nl/policies.

<span class="blockquote">Prima speler, die er altijd vol voor gaat. Ik kan mij alleen wel storen aan het feit dat hij na 5 jaar nog steeds geen Nederlands spreekt. Ik ben totaal tegen racisme, maar erger mij dood aan bijvoorbeeld Turkse vrouwen die bij de kassa geen Nederlands kunnen spreken. Wat voor hen geldt, geldt ook voor Kashia vind ik. Je bent nu in Nederland, pas je aan, en leer Nederlands. Zeker als aanvoerder van Vitesse heeft hij de plicht om een voorbeeld te zijn voor de andere veelal jongere spelers. Maar ondanks dit puntje van kritiek, vind ik hem voor in de Eredivisie een prima speler.</span><br />

<span class="blockquote">Prima speler, die er altijd vol voor gaat. Ik kan mij alleen wel storen aan het feit dat hij na 5 jaar nog steeds geen Nederlands spreekt. Ik ben totaal tegen racisme, maar erger mij dood aan bijvoorbeeld Turkse vrouwen die bij de kassa geen Nederlands kunnen spreken. Wat voor hen geldt, geldt ook voor Kashia vind ik. Je bent nu in Nederland, pas je aan, en leer Nederlands. Zeker als aanvoerder van Vitesse heeft hij de plicht om een voorbeeld te zijn voor de andere veelal jongere spelers. Maar ondanks dit puntje van kritiek, vind ik hem voor in de Eredivisie een prima speler.<br /> </span><br /> <br /> Inderdaad prima speler voor de club en inderdaad schandalig dat hij geen Nederlands spreekt inmiddels. Tot zijn verdediging moet wel gezegd worden dat Vitesse zelf ook een moment helemaal de weg kwijt is geweest, toen er onder trainer Ferrer ineens alleen nog maar Engels gesproken moest worden door alle spelers.. Neemt niet weg dat hij in de afgelopen jaren kans genoeg heeft gehad om Nederlands te leren spreken. Ik denk dat Guram zelf altijd heeft gedacht eerder uit Arnhem/Nederland te vertrekken dan nu het geval blijkt..

Ik ben trots op onze aanvoerder. Alleen mag zijn baard wel iets minder. In de media wordt gezegd dat Feyenoord- Vitesse zondag misschien niet doorgaat, vanwege politie akties

Guram, thanks for staying with Vitesse for already 150 games in good and bad times and hopefully for many more games. The best is still to come!!! We have to win the play-offs and play the EL and win the Amstel Cup next year. Vitesse needs you!

Kashia wil zijn 150ste duel in het shirt van Vitesse geschiedenis schrijven om de Kuip met winst te verlaten. Dat zal overigens<br /> geen gemakkelijk klusje worden, maar is niet onmogelijk mits alles meezit, zoals geluk, beslissingen scheidsrechter die in het voordeel van Vitesse uitvallen en of de kansen benut worden. We houden de moed erin!

Ben er niet zo bang voor zondag. Daarbij zit onze club in een veel betere flow, en nog los van dat zijn we kwalitatief gewoon sterker. Kan alleen maar hopen dat er nog wat passie en strijd tegenaan kan worden gegooid, of dat de helft inmiddels in gedachten aan 't strand liggen.<br /> <br /> Ben benieuwd en voorspel 0-2.

<span class="blockquote">Ben er niet zo bang voor zondag. Daarbij zit onze club in een veel betere flow, en nog los van dat zijn we kwalitatief gewoon sterker. Kan alleen maar hopen dat er nog wat passie en strijd tegenaan kan worden gegooid, of dat de helft inmiddels in gedachten aan 't strand liggen.<br /> <br /> Ben benieuwd en voorspel 0-2.</span><br /> Ik wil daar €5000,- met je om wedden dat dat niet gaat gebeuren ...!!!<br />

forza vites pak die punten tegen feijenoord dan is er zeker nog een goeie kans op 3 de plaats

Fantastische aanvoerder en bovendien een excellente verdediger. En daarnaast een hartstikke fijne Vitesse-speler die weet wat een supporter toekomt. Staat altijd open voor een praatje of is bereid om op de foto te gaan.<br /> En wat ik niet begrijp is, dat hem verweten wordt geen Nederlands te spreken. Hij spreekt behoorlijk Engels. En deze taal is wat de voetballers tegenwoordig behoren te spreken. Hier wordt een verwijt gemaakt terwijl er duizenden uitsluitend Engels sprekende inwoners in Nederland verblijven. Als zo iemand(dus geen voetballer) Dicky of Dogo02 aan zou spreken in het Engels, zouden ze alle moeite doen de persoon te antwoorden (in het Engels). Dus waarom Kashia dit verwijt maken?

<span class="blockquote">Fantastische aanvoerder en bovendien een excellente verdediger. En daarnaast een hartstikke fijne Vitesse-speler die weet wat een supporter toekomt. Staat altijd open voor een praatje of is bereid om op de foto te gaan.<br /> En wat ik niet begrijp is, dat hem verweten wordt geen Nederlands te spreken. Hij spreekt behoorlijk Engels. En deze taal is wat de voetballers tegenwoordig behoren te spreken. Hier wordt een verwijt gemaakt terwijl er duizenden uitsluitend Engels sprekende inwoners in Nederland verblijven. Als zo iemand(dus geen voetballer) Dicky of Dogo02 aan zou spreken in het Engels, zouden ze alle moeite doen de persoon te antwoorden (in het Engels). Dus waarom Kashia dit verwijt maken? </span><br /> <br /> Volledig met je eens. Een betere captain kan Vitesse zich niet wensen. Op deze geweldige foto zie je gewoon de gedrevenheid en wilskracht uit. Hierbij probeert hij Oliinyk tot meer daden te inspireren en op te peppen om meer venijn in zijn acties te leggen. Waar vind je nog zo'n captain?

<span class="blockquote">Fantastische aanvoerder en bovendien een excellente verdediger. En daarnaast een hartstikke fijne Vitesse-speler die weet wat een supporter toekomt. Staat altijd open voor een praatje of is bereid om op de foto te gaan.<br /> En wat ik niet begrijp is, dat hem verweten wordt geen Nederlands te spreken. Hij spreekt behoorlijk Engels. En deze taal is wat de voetballers tegenwoordig behoren te spreken. Hier wordt een verwijt gemaakt terwijl er duizenden uitsluitend Engels sprekende inwoners in Nederland verblijven. Als zo iemand(dus geen voetballer) Dicky of Dogo02 aan zou spreken in het Engels, zouden ze alle moeite doen de persoon te antwoorden (in het Engels). Dus waarom Kashia dit verwijt maken? </span><br /> Kijk daar zit jij dus mis. In mijn stamkroeg zijn een aantal vaste gasten waarvan ik weet dat ze al jaren in Nederland wonen maar het verdommen om Nederlands te leren. De 1 komt uit Engeland de ander uit Frankrijk. Daar praat ik dus gewoon Nederlands tegen. Ik vind het een ander verhaal bij toeristen, maar iedereen die hier woont behoort gewoon Nederlands te leren. Of je nou een Marokkaanse huisvrouw bent of een overbetaalde voetballer, dat maakt voor mij geen verschil

Maakt voor mij wel degelijk verschil.<br /> als je je definitef in Nederland vestigt dien je inderdaad de taal te leren.<br /> Maar een voetballer weet nooit waar ie volgend jaar speelt.<br /> Stel hij speelt eerst 3 jaar in Nederland, dan 2 in Duitsland, 2 in Frankrijk en hij sluit zijn cariere af in pak em beet Rusland.<br /> Ik geef het je te doen om al die talen te leren.<br /> Engels is voertaal in de voetballerij, en dat spreekt ie prima.<br /> niks mis mee dus.

Feyenoord-Vitesse gaat zondag niet door, de burgemeester wil 'm niet door laten gaan zonder politie-inzet. Ik zeg reglementaire 0-3. Toen we een paar jaar terug in de beker niet thuis konden spelen tegen Ajax, moesten we ook elders spelen of we verloren automatisch. Ik zie het verschil niet met deze wedstrijd. Als je geen duel kunt organiseren, verlies je 'm.

Is niet te vergelijken met de beker wedstrijd destijds. <br /> Zowel Feyenoord als de KNVB kan hier niets tegen doen, het is de politie die staakt. <br /> Bij Groningen-Pec idem maar daar zal de afweging wel zijn , Groningen heeft als Europees voetbal dus bij een evt verlies is daar weinig aan de hand. <br /> Bij Feyenoord is dat anders, stel Vitesse wint daar, dan zullen al die fans daar niet blij zijn, dus een risico. Zeker met de harde kern. Dus hoe vervelend ook, ik begrijp het besluit van de burgemeester. <br /> Hem moet.je het ook niet kwalijk nemen, de politie staakt. <br /> <br /> Wedstrijd zal verzet worden naar, denk ik, volgende week maandag evt ook de wedstrijd van az om de schijn van comp. Vervalsing tegen te gaan. <br />

volgende week maandagavond 18.30 uur wil de knvb voorstellen.<br /> 550 supporters die meereizen zijn dan weer de dupe gelet op tydstip.<br /> <br /> speel hem dan lekker zonder publiek.<br /> dit ruikt weer naar competitievervalsing...<br /> <br /> kut knvb

<span class="blockquote">Is niet te vergelijken met de beker wedstrijd destijds. <br /> Zowel Feyenoord als de KNVB kan hier niets tegen doen, het is de politie die staakt. <br /> Bij Groningen-Pec idem maar daar zal de afweging wel zijn , Groningen heeft als Europees voetbal dus bij een evt verlies is daar weinig aan de hand. <br /> Bij Feyenoord is dat anders, stel Vitesse wint daar, dan zullen al die fans daar niet blij zijn, dus een risico. Zeker met de harde kern. Dus hoe vervelend ook, ik begrijp het besluit van de burgemeester. <br /> Hem moet.je het ook niet kwalijk nemen, de politie staakt. <br /> <br /> Wedstrijd zal verzet worden naar, denk ik, volgende week maandag evt ook de wedstrijd van az om de schijn van comp. Vervalsing tegen te gaan. <br /> </span><br /> <br /> Vitesse kon er destijds ook niets aan doen. Laat ze dan lekker de wedstrijd zonder publiek afwerken als ze bang zijn voor het gedonder van de eigen supporters en ze zelf geen extra beveiliging willen inschakelen. En de wedstrijd van AZ kunnen ze niet verplaatsen, want dan kom je weer met de concurrenten van NAC te zitten.

Kashia is een waardig Vitesse-aanvoerder. Zeker nu hij al jaren bij de club speelt. Positief en gedreven mens! Een betere kandidaat hebben we op dit moment echt niet.


Inloggen en reactie plaatsen