Tim Cornelisse en Patrick Ax nieuwe jeugdtrainers Vitesse

Volgend seizoen gaan zowel Tim Cornelisse als Patrick Ax onderdeel uitmaken van de staf van de Vitesse Voetbal Academie. Cornelisse wordt assistent-trainer bij O17, Ax gaat dezelfde rol vervullen bij O16. Beide trainers tekenden vandaag een contract voor één jaar.

Cornelisse, die van 2000 tot en met 2004 speler van Vitesse was, nam vorige week officieel afscheid als profvoetballer. De laatste club waar de voormalig-verdediger onder contract stond was Willem II. Volgend seizoen gaat Cornelisse als assistent-trainer deel uitmaken van de staf van O17. Cornelisse is blij met de kans die Vitesse hem geeft. "Na mijn tijd bij Vitesse als speler ben ik in Arnhem blijven wonen, en ik heb altijd een goed gevoel voor de club gehouden. Het is daarom heel mooi dat ik hier na mijn voetbalcarrière meteen aan de slag kan gaan."

Patrick Ax liep vorig seizoen als stagiair mee met O19 en werd in de tweede seizoenshelft assistent-trainer bij O16. Volgend seizoen gaat hij zich volledig richten op dat team. De voormalig aanvaller wordt assistent van hoofdtrainer Remco van der Schaaf. Ax is net als Cornelisse blij met zijn vaste aanstelling: "Ik zie het als een beloning van een jaar investeren in mijn trainerscarrière. Ik was afgelopen het halve seizoen al assistent bij O16 en daarvoor spitsentrainer bij O19, en ik ben blij dat ik nu vaste assistent bij O16 word. De samenwerking met Remco van der Schaaf is bovendien uitstekend, omdat wij elkaar als ex-aanvaller en ex-middenvelder goed aanvullen."